Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Στις 26 Οκτωβρίου ανακοινώνονται τα stress tests των τραπεζών

Στις 26 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης 130 τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με ανάρτηση στον διαδικτυακό τόπο της ΕΚΤ.

Η συνολική αξιολόγηση αφορά στην ενδελεχή εξέταση των ισολογισμών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών -μεταξύ των οποίων και των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών: της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank– πριν η ΕΚΤ αναλάβει την τραπεζική εποπτεία τον Νοέμβριο του 2014.

Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα της συνολικής αξιολόγησης στον διαδικτυακό της τόπο στις 12 το μεσημέρι (ώρα κεντρικής Ευρώπης) της 26ης Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα για κάθε τράπεζα θα παρουσιασθούν σε τυποποιημένα υποδείγματα και θα κάνουν διάκριση μεταξύ των κεφαλαιακών ελλειμμάτων που διαπιστώθηκαν κατά την εξέταση της ποιότητας του ενεργητικού (Asset Quality Review, AQR) και των ελλειμμάτων που διαπιστώθηκαν με βάση το κύριο σενάριο και το δυσμενές σενάριο της άσκησης αντοχής (stress test). Τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν επίσης πρόσθετη σημαντική πληροφόρηση, όπως τις εκδόσεις που έκαναν οι τράπεζες στις κεφαλαιαγορές το 2014.

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority, EBA) θα ανακοινώσει την ίδια ημέρα τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής τραπεζών στις χώρες- μέλη της ΕΕ.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι τράπεζες θα έχουν δύο εβδομάδες για να υποβάλουν τα σχέδιά τους στην ΕΚΤ, αναλύοντας πώς θα καλύψουν τα κεφαλαιακά ελλείμματά τους.

amna.gr

Previous Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο, η Κριστίν Λαγκάρντ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας