Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Στήριξη μέσω ΕΣΠΑ Ηπείρου 2014-2020 Δομών και Υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών

Δύο προσκλήσεις με αντικείμενο τη λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας, έδωσε στη δημοσιότητα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου 2014-2020.  Και οι δύο προσκλήσεις εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 5 “«Ανάπτυξη  Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων».

  • Η πρώτη πρόσκληση, με συνολική δημόσια δαπάνη 645.578,40  ευρώ έχει τίτλο:  «Λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση βίας – Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο».  Αφορά στη συνέχιση λειτουργίας και αναβάθμιση των υπαρχουσών Δομών – Κέντρων Συμβουλευτικής, με στόχο την παροχή υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών, καθώς και η υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται. Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι: ο Δήμος Αρταίων, ο Δήμος Πρέβεζας, και το ΚΕΘΙ.   Ημερομηνία υποβολήςπροτάσεων  από   24/02/2016  έως  29/02/2016, ώρα 09:00 έως 14:00 και η αξιολόγηση θα είναι άμεση.

 

  • Η δεύτερη πρόσκληση, με συνολική δημόσια δαπάνη 583.541,84  ευρώ, έχει τίτλο: «Λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση βίας – Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας». Αφορά στη συνέχιση λειτουργίας και αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής – Ξενώνα Φιλοξενίας του οποίου στόχος είναι να παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και υποστήριξη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται. Διευκολύνει επίσης την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, με την παραπομπή στα Συμβουλευτικά Κέντρα. Ο δυνητικός δικαιούχος είναι: ο Δήμος Ιωαννιτών. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν από την 25/02/2016  έως την 29/02/2016, ώρα 09:00 έως 14:00 και η αξιολόγηση θα είναι άμεση.

 

 

 

Previous Γρ. ΟΕΥ Σόφια:Ενημερωτικό Δελτίο για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στη Βουλγαρία
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας