Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
lixiprothesmes ofeiles F 1267739529

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση των 100 δόσεων.
 
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή. Η ΝΔ δια του εισηγητή της κ. Βεσυρόπουλου δήλωσε πως διάκειται θετικά στο νομοσχέδιο και θα το υπερψηφίσει, εφόσον όμως η κυβέρνηση λάβει υπόψη της μια σειρά ενστάσεων (κυρίως αυτές που αφορούν την ανεξαρτησία της φορολογικής δικαιοσύνης), το Ποτάμι επιφυλάχθηκε, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει επί της αρχής, αλλά θα δώσει αρνητική ψήφο, ή θα δηλώσει «παρών».
 
Το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου, δίνει τη δυνατότητα τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, με απαλλαγή κατά ποσοστό από 30% έως 100%, από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεγεί.
Ελάχιστο ποσοστό δόσης ορίζεται αυτό των 20 ευρώ, καταργείται το πλαφόν του 1 εκ. ευρώ για τις οφειλές που εντάσσονται στη ρύθμιση, ενώ βασικές συνολικές οφειλές μέχρι 5000 ευρώ, δεν επιβαρύνονται με προσαυξήσεις ή τόκους υπερημερίας από την υπαγωγή τους στη ρύθμιση.
Εξάλλου, ρυθμίζονται ασφαλιστικές οφειλές και πάλι σε 100 δόσεις, καταργείται η εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε., ενώ προαναγγέλλεται η συγκρότηση νέου φορέα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, τα έσοδα του οποίου θα αφιερώνονται «κυρίως» για την χρηματοδότηση της κοινωνικής και ασφαλιστικής πολιτικής.
Αυξάνεται επίσης στις 50.000 ευρώ το χρηματικό όριο, άνω του οποίου η μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και τρίτους, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενώ θεσπίζεται και προληπτική φορολόγηση 26% στο σύνολο των εμπορικών συναλλαγών με χώρες που δεν συνεργάζονται φορολογικά ή έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς από την Ελλάδα, προκειμένου να χτυπηθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές», κ.ά.
Previous Δ. Μάρδας: Τα Ταμεία μπορούν να εκμεταλλευτούν τα διαθέσιμά τους καταθέτοντάς τα στην ΤτΕ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας