Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis F 1991855477

Σταθάκης: “Δεν θα υπάρξει φορολογική ρύθμιση που θα επιδράσει αρνητικά” στον τουριστικό κλάδο

 Αισιόδοξος για την πορεία του τουριστικού κλάδου δήλωσε υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην 23η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Αναφερόμενος στα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2015, ο κ. Σταθάκης είπε πως επιβεβαιώνουν τη συνέχιση της ανάκαμψης που σημειώθηκε το 2014, καταγράφοντας πολύ σημαντική άνοδο τόσο στις αφίξεις όσο και στην εισροή συναλλάγματος.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει φορολογική ρύθμιση που θα επιδράσει αρνητικά στον κλάδο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν χρονίζοντα προβλήματα διαφυγής εσόδων, στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης προκειμένου το σύστημα να γίνει δικαιότερο.

Εξήγγειλε επίσης την πλήρη κωδικοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας, καθώς και την αναδιοργάνωση και ουσιαστική ενίσχυση των αρμοδίων διοικητικών υπηρεσιών.

Το υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα στήριξης της φετινής τουριστικής σεζόν, ενώ μεσοπρόθεσμα βασικές επιδιώξεις αποτελούν η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα νέων αγορών και η ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Στρατηγικός στόχος, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων, έτσι ώστε να επιτευχθεί και η αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη, που τελευταία βαίνουν μειούμενα. Ως προς τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της τουριστικής εκπαίδευσης και στην προώθηση ερευνών και πανεπιστημιακών μελετών, με στόχο να αναπτυχθεί νέα γενιά ιδεών, γνώσεων και αντιλήψεων για τον κλάδο.

naftemporiki.gr

Previous Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας:Διαγωνισμός παροχή υπηρεσιών εμπειρογνωμοσύνης για την υλοποίηση υποέργου
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας