Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
london F 1332647009

Σήμανση και Εμπορία των εισαγόμενων από την Ε.Ε. βιολογικών τροφίμων και ζωοτροφών στο Η.Β. και την Μεγάλη Βρετανία, μετά την 1/1/2021

Το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο ενημερώνει ότι το αρμόδιο βρετανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων DEFRA (DepartmentforEnvironment, Food & RuralAffairs) επικαιροποίησε την προηγούμενη σχετική ανακοίνωσή του[1] αναφορικά με τις εν θέματι εισαγωγές. Στο παρόν επισημαίνονται μόνο τα συμπληρωματικά μέτρα σε σχέση με την προηγούμενη ανακοίνωση. Στο σύνδεσμο της υποσημείωσης αρ. 1 πραγματοποιείται αυτόματη επικαιροποίηση για κάθε νέα αλλαγή. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται συχνά τον σύνδεσμο.

α) Όλα τα βιολογικά τρόφιμα, τα οποία εισάγονται στη Μ.Β. από τις χώρες της Ε.Ε., τη Νορβηγία, την Ισλανδία, το Λιχτεστάιν και την Ελβετία δεν χρειάζεται (ως προσωρινό μέτρο) να συνοδεύονται από το πιστοποιητικό ελέγχου (Certificate of Inspection – CoI) μέχρι και την 30 Ιουνίου 2021. Από 1/7/21 θα χρειάζονται το πιστοποιητικό.

β) Δεν θα χρησιμοποιείται το σύστημα TRACESNT (TradeControlandExpertSystemNewTechnology) της Ε.Ε. που αφορά την ιχνηλασιμότητα των παραγόμενων τροφίμων, για τις εισαγωγές βιολογικών τροφίμων και ζωοτροφών στη Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία, δεν συμπεριλαμβάνεται η Βόρειος Ιρλανδία – Μ.Β.). Αντ΄ αυτού, από 1/7/21 (αντί από 1/1/21, όπως αναφέραμε στο ως άνω σχετικό μας) θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι οδηγίες ενός προσωρινού εγχειριδίου του οποίου τα απαιτούμενα έντυπα υποδείγματα θα πρέπει να αναζητούνται από το αρμόδιο εγκεκριμένο φορέα ελέγχου βιολογικών προϊόντων του Η.Β.[2]

Η προηγούμενη ανακοίνωση, η οποία είχε αναρτηθεί στη σελίδα του Γραφείου ΟΕΥ Λονδίνου στην πύλη Agora, έχει επικαιροποιηθεί σχετικά και Επισυνάπτεται.

Προηγούμενη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Σχετικά Αρχεία:

Previous Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. η προσθήκη νέων Κ.Α.Δ. στην πρόσκληση για «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19”
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας