Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
epixeiriseis ypografes F 858565730

ΣΕΒ: Επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα καταγράφει η 4η Πανελλαδική Έρευνα του Παρατηρητηρίου για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον, που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΣΕΒ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η φορολογία και οι εισφορές, η ταχύτητα στην απονομή Δικαιοσύνης, τα αναπτυξιακά κίνητρα, η εγκατάσταση – αδειοδότηση των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση και οι δημόσιες συμβάσεις είναι τα σημαντικότερα προβλήματα για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Αρνητικά αξιολογούν οι επιχειρήσεις τις συχνές αλλαγές στη νομοθεσία, που αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα και ακολουθούν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, η διαφοροποίηση στον τρόπο ερμηνείας της νομοθεσίας από τις δημόσιες υπηρεσίες, η ελλιπής συνεργασία και η διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών, οι συχνές αλλαγές στην οργάνωση και στις αρμοδιότητες των δημοσίων υπηρεσιών, η ανεπαρκής κατάρτιση των υπαλλήλων, οι ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, η ανεπάρκεια υποδομών και η αδιαφάνεια τις συναλλαγές.

Στον αντίποδα ο πιο αποτελεσματικός φορέας του Δημοσίου, για μία ακόμη χρονιά, χαρακτηρίζονται τα ΚΕΠ και ακολουθούν σε σειρά ικανοποίησης τα Τελωνεία, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, οι Ρυθμιστικές Αρχές, η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, οι Εφορίες, οι Δήμοι, τα Υπουργεία και τελευταίες οι Πολεοδομίες.

Συνολικά, ο βασικός δείκτης Ευκολίας επιχειρηματικής δράσης που παρακολουθεί διαχρονικά το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες το 2015 και σύγκριση με πέρυσι.

«Όσο δεν γίνονται παραγωγικές επενδύσεις, όσο δεν βελτιώνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον, όσο η δημοσιονομική εξυγίανση προχωρά με υπερφορολόγηση αντί για εξορθολογισμό δαπανών, η οικονομία δεν θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος, σε ομιλία του στην εκδήλωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr

Previous Οι προοπτικές του τουρισμού στη συνάντηση Γ. Δραγασάκη – ΣΕΤΕ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας