Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
afixeis anaxoriseis F 208795024

ΣΕΤΕ: Θετικό το δεκάμηνο για τον τουρισμό

Με θετικό πρόσημο διεθνών αεροπορικών αφίξεων έκλεισε το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2015, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΤΕ, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις κατέγραψαν άνοδο 5,7%, αγγίζοντας σχεδόν τα 15 εκατ. (14,970 εκατ.), 809 χιλιάδες επιπλέον αφίξεις σε σχέση με το 2014.

Στη διάρκεια του Οκτωβρίου, μετά από δύο χρόνια συνεχούς διψήφιας αύξησης παρατηρείται επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των αφίξεων στην Αθήνα, η οποία διαμορφώθηκε στο +5,4% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2014, αν και το σχετικό ποσοστό σε επίπεδο δεκάμηνου παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, στο +23,6%.

Οι Κυκλάδες συνέχισαν δυναμικά με ποσοστό 30,4% σε επίπεδο Οκτωβρίου και 15% σε σχέση με το δεκάμηνο του 2014. Στον αντίποδα βρίσκονται τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, περιοχές που συνέχισαν να καταγράφουν μικρή μείωση της τάξης του -2% και -0,8% αντίστοιχα, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

Το σύνολο της χώρας εκτός Αθήνας κινήθηκε σε αρνητικό πρόσημο -4% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2014 και οριακό ποσοστό αύξησης 0,8% σε σχέση με το δεκάμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), ο τομέας του τουρισμού έχει αυξήσει την τελευταία πενταετία τα έσοδά του κατά 45%, προσθέτοντας 6 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας και συμβάλλοντας τόσο στην απασχόληση όσο και την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

Ο ΣΕΤΕ εκτιμά πως, με την καταγραφή και των στοιχείων αφίξεων Οκτωβρίου, παρά τις μεταβολές που παρατηρούνται τον συγκεκριμένο μήνα, θεωρείται βέβαιη η επίτευξη του στόχου των 26 εκατ. αφίξεων για το 2015.

Θεωρεί, ωστόσο, αναγκαίο να επιταχυνθεί η καλή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και του υπουργείου Τουρισμού ώστε να υλοποιηθεί, πριν από την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, η δέσμη των μέτρων θωράκισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που έχει προτείνει ο ΣΕΤΕ.

naftemporiki.gr

Previous Μέτρα της ΕΚΤ για την εναρμόνιση της τραπεζικής εποπτείας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας