Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
moskovisi pierre F 652840246

Σε συμφωνία τη Δευτέρα ελπίζει ο Μοσκοβισί

Την ελπίδα ότι τη Δευτέρα στο Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα εξέφρασε ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσων Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η θέση της είναι στην Ευρωζώνη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι είναι σημαντικό να εισακουσθεί η επιθυμία για αλλαγή στην Ελλάδα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι εξίσου σημαντικό να τηρούνται οι δεσμεύσεις.

Ερωτηθείς εάν έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες στην περίπτωση μάλιστα χρήσης από την κυβέρνηση άλλης γλώσσας εντός Ελλάδας και άλλης εκτός, απάντησε: «Είναι απαραίτητη η χρήση της ίδιας γλώσσας παντού και είναι απαραίτητη μια συμφωνία που να βασίζεται στην ευρωπαϊκή λογική. Αυτή η λογική είναι ο σεβασμός των δεσμεύσεων αλλά και συγχρόνως ο σεβασμός στη Δημοκρατία […] να ακούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος έκανε λόγο για μια κρίσιμη πρόκληση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, είπε ότι είναι δυνατή μία συμφωνία και ευχήθηκε να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα. 

Στο ερώτημα πώς σχολιάζει το γεγονός ότι μέλη της κυβέρνησης δηλώνουν ότι εάν δεν βοηθήσει η Ευρώπη, η χώρα θα στραφεί προς Κίνα ή Μόσχα, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο, ούτε τα περί Grexit.

«Η θέση της Ελλάδας είναι φυσικά εντός της Eυρωζώνης και υπάρχουν στην ευρωζώνη τα απαραίτητα εργαλεία για να χρηματοδοτηθεί, με την προϋπόθεση πάντα του σεβασμού των υποχρεώσεών της», κατέληξε. 

naftemporiki.gr

Previous Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Πρόταση προς τα μέλη του να παραμείνουν αναμμένα τα φώτα στα καταστήματα το απόγευμα του Καρναβαλιού
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας