Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
dei F1564331975

Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Ωφειλών προς τη ΔΕΗ

«Γενναίο» σχέδιο για διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, που προβλέπει προκαταβολή 10% και μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, ενώ για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες οι δόσεις αυξάνονται σε 40 έως 60, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη και τον Γενικό Δ/ντη Εμπορίας της Επιχείρησης, Λάζαρο Καραλάζο.

Ειδικό πρόγραμμα ρύθμισης χρεών ανακοινώθηκε και για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι καταναλωτές είχαν διακανονίσει τις οφειλές τους στο παρελθόν με λιγότερο ευνοϊκούς όρους. Από την Τετάρτη οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές θα μπορούν να ζητούν διακανονισμό της οφειλής τους σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της ΔΕΗ, ή στο τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών 11770, αναφέροντας το ΑΦΜ τους και τον αριθμό της παροχής.

«Η ΔΕΗ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο» δήλωσε ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, επισημαίνοντας ότι καμία άλλη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα τέτοιο εγχείρημα, εάν δεν ήταν Δημόσια. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι αυτό το γενναίο πρόγραμμα διακανονισμών θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κρίση και επανέλαβε κατηγορηματικά ότι καμία αύξηση του ΦΠΑ δεν θα επιβληθεί στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, στάθηκε στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δ.Σ της Επιχείρησης, με κριτήρια κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και επιχειρηματικά, καθώς εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στον περιορισμό των ανεξόφλητων οφειλών προς την Επιχείρηση, που σήμερα ξεπερνούν τα 1,9 δισ. Ευρώ.

Previous ΤτΕ: Ιστορική επιταγή η επίτευξη συμφωνίας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας