Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Ρύθμιση χρεών και μείωση εισφορών ζήτησε ο Κ. Μίχαλος από τον Ιω. Βρούτση

Στην ανάγκη προώθησης μιας νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα προβλέπει κεφαλαιοποίηση των οφειλών και αποπληρωμή της σε 100 μηνιαίες δόσεις, στην ανάγκη καταπολέμησης της μαύρης εργασίας και στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών κι εργαζομένων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε:

– Στην ανάγκη προώθησης μιας νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα προβλέπει κεφαλαιοποίηση των οφειλών και αποπληρωμή της σε 100 μηνιαίες δόσεις.

– Στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής που αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Η ΚΕΕ και το ΕΒΕΑ προτείνουν την ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου, προκειμένου να συλλάβει το νοσηρό φαινόμενο της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, που ανέρχεται στο 30% της συνολικής απασχόλησης, στοιχείο που αποτελεί προσβολή για οποιαδήποτε σύγχρονη κοινωνία.

– Στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών κι εργαζομένων, καθώς το μέτρο φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, τόσο για την αύξηση της απασχόλησης, όσο και για τη δημιουργία νέων επενδύσεων. Πρόταση των Επιμελητηρίων είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% με στόχο την ενθάρρυνση νέων προσλήψεων.

«Ειδικά για την ενθάρρυνση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, προτείνουμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% τα τρία πρώτα χρόνια της λειτουργίας μιας επιχείρησης», ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

– Στην αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων για τη στήριξη της απασχόλησης. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί σε δράσεις επανακατάρτισης και στήριξης των μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα επανένταξης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, από την πλευράς του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, ανέφερε ότι το ζήτημα μιας νέας ρύθμισης βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων. Ωστόσο, όπως και με την ισχύουσα ρύθμιση, έχει επιτευχθεί ο στόχος των εισπράξεων.

Για την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και τους τακτικούς εξονυχιστικούς ελέγχους του ΣΕΠΕ, επιχειρείται να αμβλυνθούν τα απαράδεκτα φαινόμενα της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα, κάλεσε τα Επιμελητήρια να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια του υπουργείου για την πάταξη των φαινομένων αυτών που λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων, των υγιών και νόμιμων επιχειρήσεων, του ασφαλιστικού συστήματος και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Σε ότι αφορά την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι βρίσκεται στους βασικούς σχεδιασμούς του υπουργείου του. Τέλος, σχετικά με την καταπολέμηση της ανεργίας, ο κ. Βρούτσης είπε ότι αξιοποιούνται πλήρως όλα τα διαθέσιμα κονδύλια και τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει μία νέα δράση για 50.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Previous Πότε θα βγουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Κλείνει η εφαρμογή του Ε9
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας