Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
kristian smit ypourgos georgias germanias F667145019

Ρωσικό εμπάργκο: «Πρόωρο» το ζήτημα των αποζημιώσεων λέει ο Γερμανός υπ. Γεωργίας

Πρόωρο χαρακτηρίζει το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών, χωρίς ωστόσο να αποκλείει βοήθεια κατά περίπτωση σε επείγουσες καταστάσεις ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας Κρίστιαν Σμιτ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το ρωσικό εμπάργκο στα αγροδιατροφικά προϊόντα θα έχει «μάλλον μηδαμινές συνέπειες» στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο ρωσικός αγροδιατροφικός τομέας δεν μπορεί να ικανοποιήσει πάνω από το 60% των αναγκών της Ρωσίας για τέτοια προϊόντα και «δεν μπορεί να καταφέρει να αναπληρώσει τη διαφορά, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά την παραγωγή γάλακτος», επισήμανε ο υπουργός Γεωργίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο συντηρητικός υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ επέμεινε ότι το ρωσικό εμπάργκο δεν θα έχει παρά μόνο μια «μάλλον μηδαμινές επιπτώσεις» στον ευρωπαϊκό αγροδιατροφικό κλάδο.

Οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν σχετικά με το ζήτημα αυτό στο προσεχές Συμβούλιό τους τον Σεπτέμβριο.

Ακόμη, ο Σμιτ είπε πως σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Γάλλο και με τον Πολωνό ομόλογό του στη Βόννη για να «συμφωνήσουν» σε μια «κοινή στρατηγική».

Η Ρωσία απορροφά περίπου το 10% των γεωργικών και αγροδιατροφικών προϊόντων τα οποία εξάγει η ΕΕ, σύμφωνα με την Eurostat. Οι ευρωπαίοι παραγωγοί του τομέα φοβούνται ότι λόγω της διαθέσιμης πλεονάζουσας παραγωγής θα ξεσπάσει ένας πόλεμος τιμών ο οποίος θα είναι δύσκολο να τερματιστεί εκ των υστέρων.

ΠΗΓΗ: amna.gr

Previous Επιστρέφονται φόροι σε όσους χρωστούν ΕΝΦΙΑ – Η απόφαση
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας