Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ypourgeio oikonomikon1 F 1690000205

Ψηφίστηκε η παράταση για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης μέχρι τις 31-10-2017

Ψηφίστηκε η τροπολογία με την οποία παρατείνεται για ένα μήνα (μέχρι τις 31-10-2017) η προθεσμία της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης, η οποία είχε κατατεθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρμογής».

Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε και η τροπολογία με την οποία η Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ μπαίνει στη μάχη κατά των παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας.

«H Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ συνεχίζει με αμείωτη ένταση το έργο της με στόχο την καταπολέμηση του μείζονος οικονομικού εγκλήματος κάθε μορφής. Ήδη βλέπουμε και τα επιτεύγματά της το τελευταίο διάστημα.Με την παρούσα τροπολογία και σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, δίνουμε ένα επιπλέον όπλο στην ελεγκτική υπηρεσία του υπουργείου μας, καθιστώντας την συναρμόδια, όχι μόνο για την παρεμπίπτουσα διαπίστωση παράβασης της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και για την αυτοτελή διενέργεια ελέγχων με τον ίδιο στόχο» εξήγησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ρύθμισης θα είναι ιδιαίτερα θετικά στον αγώνα της κυβέρνησης ενάντια στην παράνομη εργασία και στην προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, γενικότερα.

Η υφυπουργός Οικονομικών απέσυρε, από κατατεθείσα τροπολογία, διάταξη για τις αποδοχές των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ και ανακοίνωσε ότι η εν λόγω διάταξη θα περιληφθεί σε άλλο νομοσχέδιο. Από την Ολομέλεια ψηφίστηκαν πάντως οι άλλες διατάξεις της τροπολογίας, με σημαντικότερη εκείνη που επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους συνεπείς δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

amna.gr

Previous Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τα εισοδήματα στα οποία επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας