Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
Άρτα
+C

Μεγ.: +

Ελάχ.: -1°

Τρι, 25.01.2022
psifiaki ypografi F1001712240

Ψηφιακή υπογραφή στις επιχειρήσεις από το Επιμελητήριο Άρτας

Το Επιμελητήριο Άρτας προσφέρει στις επιχειρήσεις- μέλη του τη σύγχρονη & ανταγωνιστική λύση της απομακρυσμένης ψηφιακής υπογραφής. Η ψηφιακή υπογραφή νέας γενιάς επιτρέπει σημαντική μείωση κόστους και εξοικονόμηση χρόνου, είναι πολύ φθηνότερη από την κλασσική ψηφιακή υπογραφή, ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση της, έχει νομική ισχύ ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή και είναι αναγνωρισμένη σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Ο κάτοχος άυλης ψηφιακής υπογραφής μπορεί να υπογράψει ηλεκτρονικά ένα ψηφιακό έγγραφο από οποιονδήποτε συσκευή (Η/Υ, smartphone, tablet) οπουδήποτε και οποτεδήποτε, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση κάποιου ειδικού λογισμικού. Αρκεί να έχει διαδικτυακή πρόσβαση.

Για το One Time Password (κωδικός μιας χρήσης), ο κάτοχος δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κάποιο usb stick, αλλά το κινητό του τηλέφωνο (smartphone) ή το tablet του, όπου εκεί μέσω κατάλληλης εφαρμογής θα του αποσταλεί ο απαραίτητος κωδικός.

Το κόστος απόκτησης της άυλης ψηφιακής υπογραφής, είναι φθηνότερη κατά 30% περίπου, από την κλασική ψηφιακή υπογραφή.

Η απόκτησή της γίνεται με μία μόνο επίσκεψη στο Επιμελητήριο.

Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Πρώτο βήμα – ηλεκτρονική υποβολή αίτησης  “υποβολή αίτησης“.

A) Συμπληρώνουμε το ΑΦΜ της επιχείρησης ή του Επιμελητηρίου (για την έκδοση του τιμολογίου) και την ταυτοποίηση στο ΓΕΜΗ για επιχειρηματίες ή στο αρχείο των Επιμελητηρίων για τους υπαλλήλους αυτών. Αν το ΑΦΜ είναι σωστό εμφανίζεται η επωνυμία της επιχείρησης ή το Επιμελητήριο αν πρόκειται για υπάλληλο Επιμελητηρίου.

Β) Ανάλογα την ιδιότητα του αιτούντα, εμφανίζονται τα απαραίτητα προς συμπλήρωση πεδία, τα συμπληρώνετε και υποβάλλεται την αίτηση. 

Γ) Εγγραφή στην διαδικτυακή πύλη “ΕΡΜΗΣ” (www.ermis.gov.gr – <πατήστε εδώ για οδηγίες>). Πέραν της υποβολής της αίτησή σας, θα πρέπει υποχρεωτικά να τυπώστε την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση.

Σημαντικό: Για την είσοδό σας στην πλατφόρμα «ΕΡΜΗΣ» θα χρειαστείτε τους προσωπικούς κωδικούς TAXISNET για φορολογική χρήση (ΦΠΑ).

Δεύτερο βήμα – έλεγχος ταμειακής ενημερότητας: Ο υπάλληλος του Επιμελητηρίου που δηλώθηκε στην αίτηση, ενημερώνεται για την αίτηση του ενδιαφερόμενου και ελέγχει αν είναι μέλος του Επιμελητηρίου και ταμειακά ενήμερος. Αν όλα είναι ΟΚ, το σύστημα αποστέλλει αυτόματα στον ενδιαφερόμενο μήνυμα, με την ταυτότητα πληρωμής (ΗΚΠ), του κόστους απόκτησης της ΨΥ και τον ενημερώνει, ότι με επόμενο μήνυμα θα κληθεί στο Επιμελητήριο για την ταυτοποίηση και ενεργοποίηση της ΨΥ. Αν υπάρχουν ταμειακές εκκρεμότητες, το σύστημα αποστέλλει αυτόματα σχετική ενημέρωση προς διεκπεραίωση.

Τρίτο βήμα – ηλεκτρονική πληρωμή του κόστους απόκτησης ΨΥ: Με την ενημέρωση των πληρωμών από το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, το σύστημα αποστέλλει αυτόματα στον ενδιαφερόμενο μήνυμα, να προσέλθει στο Επιμελητήριο για την ταυτοποίηση και ενεργοποίηση της ΨΥ.

Τέταρτο βήμα – ταυτοποίηση & ενεργοποίηση: Με την επίσκεψη του ενδιαφερόμενου στο Επιμελητήριο, ο αρμόδιος υπάλληλος τον ταυτοποιεί με την ταυτότητά του (μέσα από το site “ΕΡΜΗΣ”), σαρώνει και αποθηκεύει στην εφαρμογή, την υπογεγραμμένη αίτηση – υπεύθυνη δήλωση και την φωτοτυπία της ταυτότητάς του.

Προσοχή!! η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση πρέπει να υπογράφεται με την παρουσία σας στο Επιμελητήριο.

Η ενεργοποίηση της ΨΥ μπορεί να γίνει με δυο τρόπους: α) στο Επιμελητήριο με την βοήθεια του αρμόδιου υπαλλήλου, από ειδική θέση εργασίας, β) στις εγκαταστάσεις του ενδιαφερόμενου με ειδικές γραπτές οδηγίες.

Η διάρκεια της ψηφιακής υπογραφής είναι πέντε (5) έτη και το συνολικό κόστος απόκτησης ανέρχεται σε 80 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24%.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Άρτας (www.eartas.gr) ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2681028728.

Previous Στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 8-16/09/2018 το Επιμελητήριο Άρτας – Εκδήλωση ενδιαφέροντος για διαφημιστικό-προωθητικό υλικό
champer artas LOGO1
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ακολουθήστε μας

Μετάφραση Σελίδας »