Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστου Παπάζογλου

«Μετά από έξι χρόνια σκληρής λιτότητας, με πάμπολλες  θυσίες από όλους τους πολίτες, το νέο έτος εύχομαι και ελπίζω να είναι μια δημιουργική χρονιά για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του τόπου μας.  

Μια χρονιά ανάκαμψης, υπό προϋποθέσεις σταθερότητας, ομαλότητας και πολιτικοκοινωνικής συνοχής,  ώστε να ξαναβγεί η χώρα στις λεωφόρους της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Αυτό βέβαια σε πρακτικό καθημερινό επίπεδο απαιτεί στήριξη της επιχειρηματικότητας, τόνωση της ρευστότητας στην αγορά, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, ευνοϊκό καθεστώς ρυθμίσεων δανείων κ.ά..

Το 2014, η Ελλάδα πρέπει και θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές, στην ανοικτή κοινωνία, στην ελεύθερη οικονομία και -στο χέρι μας είναι- στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η επιχειρηματική κοινότητα έχει τη δυνατότητα και πρέπει να αμβλύνει τις στρεβλώσεις, να αφομοιώσει τις ιδιαιτερότητες  και να  αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες με τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που της παρέχονται  μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2014- 2020, των Περιφερειακών και Τοπικών Προγραμμάτων Ανάπτυξης και να εισφέρει στην πραγματική ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχόλησης, την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Παραγωγικότητα, εξωστρέφεια, τόλμη κι αποφασιστικότητα και ουσιαστική  στήριξη του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, ιχθυοκαλλιέργειες), ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, ενίσχυση των δικών μας επιχειρήσεων, δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου, αλλά και επένδυση και  πίστη  σε νέα επώνυμα προϊόντα και υπηρεσίες, που θέλουν οι διεθνείς αγορές και αναζητούν οι καταναλωτές είναι οι βασικές μας προτεραιότητες για το 2014.

Με πίστη στις δυνάμεις του, ο Αρτινός επιχειρηματίας μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει. Και το Επιμελητήριο Άρτας θα είναι πάντα  στο πλευρό του. Ενημέρωση για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, σεμινάρια κατάρτισης, συμμετοχές σε εκθέσεις, οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών είναι μόνο κάποιες από τις δράσεις που προγραμματίζουμε για το νέο έτος.

Όλοι ξέρουμε τη συνταγή και το φάρμακο. Αρκεί κάποιοι να τολμήσουν το νέο, το καινούργιο, το διαφορετικό…

Εύχομαι υγεία, δύναμη σε όλους. Ας είναι το 2014 η αρχή για μια νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα της δημιουργίας, της προκοπής, της ελπίδας, της αλληλεγγύης, της ανάτασης».

Previous Στα 217 εκατ. ευρώ η απορρόφηση του ΕΣΠΑ Ηπείρου
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας