Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Πρόστιμα και κατασχέσεις για 1 εκατ. ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν το «χαράτσι»

Με πρόστιμα, τόκους αλλά και κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται αντιμέτωποι περίπου 1 εκατ. φορολογούμενοι που δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» της ΔΕΗ.
Ειδικότερα, οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις έδειξαν ότι περίπου 1 εκατ. φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ του 2012, για 1,6 εκατ. ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους.
Αυτοί καλούνται τώρα να καταβάλουν, αναδρομικά, ποσά συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2014, αλλιώς θα  κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα, τόκους ή να έρθουν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.
Ήδη η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων απέστειλε ηλεκτρονικά σε κάθε έναν από τους ιδιοκτήτες αυτούς ειδοποιήσεις για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΕΤΗΔΕ.

Οι ειδοποιήσεις έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς που έχουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι στο διαδικτυακό σύστημα ΤΑΧΙSnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp  (επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου»).

Ως προθεσμία πληρωμής έχει οριστεί η 31η Ιανουαρίου 2014. Μέχρι την ημερομηνία αυτή, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται είτε να πληρώσουν εφάπαξ τα οφειλόμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ είτε να ρυθμίσουν την εξόφλησή τους σε μηνιαίες δόσεις. Εναντίον όσων δεν ανταποκριθούν στις ειδοποιήσεις θα ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή θα επιβληθούν κατασχέσεις σε εισοδήματα και υπόλοιπα τραπεζικών καταθέσεων ή ακόμη και κατασχέσεις σε ακίνητα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία τους.

Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

Επιπλέον και σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων απλήρωτα έμειναν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 για περίπου 200.000 αυτοκίνητα, ενώ δεν καταβλήθηκαν τέλη κυκλοφορίας του έτους 2013 για 95.000 αυτοκίνητα.

Τέλος, η ΓΓΔΕ ανακοίνωσε τα εξής:

1. Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε από τα τέλη κυκλοφορίας 2014 ανέρχεται σε 1,081 δισ. ευρώ και αφορά 5,37 εκατ. οχήματα.

2. Ολοκληρώθηκε η έκδοση εκκρεμών χρεωστικών και μηδενικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2012 και 2013.

Τα σημειώματα έχουν αναρτηθεί στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου  https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx μέσω της οποίας μπορεί να γίνεται η εκτύπωση. Για τα χρεωστικά εκκαθαριστικά, ως προθεσμία εξόφλησης της πρώτης δόσης έχει οριστεί η 31η Ιανουαρίου 2014.

3. Ολοκληρώθηκε η 2η εκκαθάριση Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης.

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα (7.081 υπόχρεοι) έχουν αναρτηθεί στην επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου»,www.1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp με ημερομηνία πληρωμής την 31η Ιανουαρίου 2014.

Τέθηκαν σε λειτουργία έξι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο περιβάλλον του TAXISnet, με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη (αποφυγή επίσκεψης στη ΔΟΥ) και τη μείωση διαχειριστικού κόστους των ΔΟΥ.

Οι υπηρεσίες αυτές είναι:

• Δήλωση Απόδοσης Προκαταβλητέου Φόρου στις Αμοιβές Αρχιτεκτόνων & Μηχανικών.
Δήλωση Απόδοσης Παρακρατούμενου Φόρου Εισοδήματος Εργολάβων.
Δήλωση Απόδοσης Παρακρατούμενου Φόρου από Προμήθειες κάθε είδους αγαθών ή Παροχής Υπηρεσιών από τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, κ.τ.λ.
Γενική και Συγκεντρωτική Εικόνα Ρυθμίσεων (στην επιλογή Προσωποποιημένης Πληροφόρησης) και εκτύπωση της «Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής (ΤΡΟ)» για την πληρωμή σε Τράπεζες ή τα ΕΛ.ΤΑ. στη διεύθυνση
https://www1.gsis.gr/taxisnet/info.

Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. για Φυσικά Πρόσωπα.

Εκδίδεται για κάθε Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.) χωριστά. Για το έτος 2014 χορηγείται πιστοποιητικό για τα έτη 2010-2013, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx.

Συμφωνητικά Μίσθωσης και Αποδεικτικό Υποβολής Υποβολή-Αποδοχή δηλώσεων στοιχείων μισθώσεων ακίνητης περιουσίας στις οποίες ο πολίτης εμφανίζεται ως εκμισθωτής ή μισθωτής. Η υποβολή γίνεται στη διεύθυνση www.1.gsis.gr/sgsisapps/plcs μέσω ηλεκτρονικής φόρμας.

Εως 31 Ιανουαρίου
Οι ειδοποιήσεις έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς που έχουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι στο διαδικτυακό σύστημα ΤΑΧΙSnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp (επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου»). Ως προθεσμία πληρωμής έχει οριστεί η 31η Ιανουαρίου 2014.

Previous Ενημερωτικές Εκδηλώσεις από τον ΟΠΕ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας