Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
afisorypansi F 2043130476

Πρόστιμα για την αφισορύπανση από το Δήμο Αρταίων

Στην επιβολή προστίμων ύψους έως και 5.000 ευρώ για περιπτώσεις αφισοκολλήσεων και γενικότερα ρύπανσης της πόλης  με αναρτήσεις  διαφημιστικών πινακίδων (μπάνερς), ρύπανσης των κάδων καθαριότητας με αφίσες, τοποθέτηση αεροπανό  και  διαφημιστικά ταμπλό καθώς και ρύπανση από φέιγ βολάν θα προχωρήσει ο Δήμος Αρταίων σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή δεν θα δείξει καμία ανοχή στους ρυπαντές της πόλης καθώς η αφισορύπανση αυξάνει το κόστος των υπηρεσιών Καθαριότητας.

Συγκεκειμένα η ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων έχει ως εξής:

“Ο Δήμος Αρταίων, δυόμισι μήνες μετά την αρχική ανακοίνωση για το πρόβλημα της αφισορύπανσης, παρατήρησε ότι δεν υπήρξε συμμόρφωση από τους ρυπαντές της πόλης μας, που μέχρι σήμερα ανενόχλητοι συνεχίζουν το έργο τους, χωρίς επίδειξη ίχνος σεβασμού τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τους συμπολίτες μας. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αρταίων στα πλαίσια της συστηματικής και εντατικής προσπάθειας που καταβάλλει, ώστε η πόλη μας να είναι καθαρή και καλλωπισμένη τόσο για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες, επανέρχεται στο συγκεκριμένο θέμα και ενημερώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη ανοχή στο πρόβλημα της αφισορύπανσης στο Δήμο Αρταίων. Σε κάθε γωνιά της πόλης μας, αντικρίζει κανείς κολλημένες αφίσες: σε κολώνες, σε τοίχους, σε κάδους απορριμμάτων, σε εγκαταλελειμμένα καταστήματα, σε πινακίδες του ΚΟΚ. Η εικόνα δεν τιμά κανέναν, ειδικά στην Περιφερειακή Οδό και την οδό Σκουφά που βρίσκονται στο έρμαιο των αφισοκολλητών.    

Οι Δημότες δεν θα πρέπει να αγνοούν το κόστος που συνεπάγεται η επιπλέον φροντίδα από πλευράς των υπηρεσιών Καθαριότητας της απομάκρυνσης των παράνομων αφισών από κάδους, κολόνες ηλεκτροφωτισμού και λοιπά στοιχεία αστικού εξοπλισμού, γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή δεν θα δείξει καμία ανοχή στους ρυπαντές της πόλης μας και θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων ύψους έως και 5.000 ευρώ για περιπτώσεις αφισοκολλήσεων και γενικότερα ρύπανσης της  πόλης με αναρτήσεις  διαφημιστικών πινακίδων (μπάνερς), ρύπανσης των κάδων καθαριότητας με αφίσες, τοποθέτηση αεροπανό  και  διαφημιστικά ταμπλό καθώς και ρύπανση από φέιγ βολάν. Στους ρυπαντές θα επιβάλλονται κυρώσεις που προβλέπονται από το Νόμο (άρθρο 57, παρ.2 του Ν.1416/84, άρθρο 8, παρ.5 και άρθρο 10 του Ν.2946/01) και από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Δημοτικής Αρχής για μια Άρτα Καθαρή, ο Δήμος Αρταίων ενημερώνει για τελευταία φορά τους δημότες ότι θα πρέπει στο εξής να αναρτούν αφίσες μόνο στα οριοθετημένα σημεία από το Δήμο Αρταίων, συγκεκριμένα στην πλατεία Κιλκίς, στη Λαϊκή αγορά, στην οδό Κρυστάλλη (έναντι ΚΤΕΛ), στο 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων (δίπλα στο σχολείο), και σε άλλα εγκεκριμένα μέρη.

Γιατί, η καθαριότητα και η αξιοπρεπής εμφάνιση των δημόσιων χώρων είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας και δείγμα της παιδείας μας και του πολιτισμού μας”!

Previous Δήμος Αρταίων: Διευκρίνηση διαγωνισμού προμήθεια κάδων απορριμμάτων και δοχείων απορριμμάτων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας