Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
01 F1990429996 F 2074706633

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ INNO.TRITION

Το Επιμελητήριο Άρτας και το Τμήμα Γεωπονίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα,

σας καλούν να συμμετάσχετε στο ερευνητικό έργο

INNO.TRITION

«Καινοτόμος χρήση υποπροϊόντων ελαιοτριβείων, οινοποιείων και τυροκομείων στη διατροφή των παραγωγικών ζώων για την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων για ζώα»,

συντομογραφικά INNO.TRITION

του προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy Programme 2014-2020.

innotrition_F2017393183.png 

Το έργο INNO.TRITION  χρησιμοποιώντας συστατικά χαμηλού κόστους από υποπροϊόντα ειδικής επεξεργασίας της φυτικής και ζωικής παραγωγής και συγκεκριμένα της ελαιουργίας, της αμπελουργίας και της τυροκομίας, παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία παραγωγής πρότυπης ζωοτροφής ανώτερης ποιότητας, ώστε οι τελικές καινοτόμες ζωοτροφές να παρέχουν περισσότερα και εξειδικευμένα ευεργετικά συστατικά από τις κλασικές ζωοτροφές στα ζώα, έχοντας παράλληλα και χαμηλότερο κοστολόγιο.

Στόχος η παραγωγή τελικών τροφίμων ζωικής προέλευσης με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μέσω εφαρμογής μεθόδων κυκλικής οικονομίας για πρώτη φορά στην Ήπειρο.

Με τη σημερινή αύξηση του κόστους ζωοτροφών πάνω από 35%, η εναλλακτική λύση που προτείνεται από το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα και το Επιμελητήριο Άρτας, για να παραμείνει επικερδής η επιχείρησή σας, ανταγωνιστική η τοπική αγροδιατροφική βιομηχανία και να έχετε εναλλακτικά σιτηρέσια, με αποδοτικότητα και αποτύπωμα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο, είναι η αξιοποίηση με επιστημονικό τρόπο υποπροϊόντων της αγροτικής παραγωγής, που εμπλουτίζουν τα σιτηρέσια των ζώων, παρέχοντας το πλεονέκτημα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών στο κρέας και το γάλα, ώστε να παραμείνει ανοικτός ο δρόμος για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων στον πρωτογενή τομέα.

Ταυτόχρονα, η αξιοποίηση των υποπροϊόντων της φυτικής παραγωγής αλλά και του κλάδου της τυροκομίας, γίνεται εργαλείο ανάπτυξης και ένταξης νέων καινοτόμων μορφών διατροφής, που σχετίζονται με την υγεία του ζώου, αντιοξειδωτικούς δείκτες των τελικών τροφίμων, με αποτέλεσμα ποιοτικότερο κρέας και γάλα.

Στο πλαίσιο του Έργου έχει αναπτυχθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, με σκοπό την σύζευξη προσφοράς και ζήτησης υποπροϊόντων ελαιοτριβείων, οινοποιείων και τυροκομείων για την παραγωγή ζωοτροφών.

https://app.interreginnotrition.eu/

Στην πλατφόρμα οι παραγωγοί μπορούν να ενημερώσουν τους παραγωγούς ζωοτροφών για τη διαθεσιμότητα / προσφορά των υποπροϊόντων τροφίμων που μπορούν να ανακυκλωθούν σε ζωοτροφές. Αντιστοίχως, οι παραγωγοί ζωοτροφών μπορούν να δηλώσουν τις ποσότητες των υποπροϊόντων που χρειάζονται.

Μετά την ηλεκτρονική συμφωνία μέσω της πλατφόρμας, οι χρήστες μπορούν να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους για να κανονίσουν τη φυσική μεταφορά και επεξεργασία των υποπροϊόντων των τροφίμων.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο INNO.TRITION μπορείτε να βρείτε στο site:

 https://www.interreginnotrition.eu/index.php/el/home/

 

 

Για εγγραφή και χρήση της πλατφόρμας επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

 

 

Με εκτίμηση,         
                                                          

   Νάνση Διαμαντοπούλου                              

Project Manager INNO.TRITION

Επιμελητήριο Άρτας                                                                                                                                     

 Κ Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου

τηλ. 2681 0 28728

Ε-mail : innotrition@e-artas.gr  

                        

Ιωάννης Σκούφος, καθηγητής

  Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου 

Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κωστακιοί, Άρτας,τηλ. 2681 0 50204

Ε-mail :  jskoufos@uoi.gr

Σχετικά Αρχεία:

Previous ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ:Διαγωνισμός για την προμήθεια τριών (3) λεωφορείων 30 – 40 θέσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας