Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
periptero epim ekthesi2014 3 F 1849920942

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ενημερωτική ημερίδα «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ» – Κυριακή 15 Μαΐου 2016, ώρα 18:00, Αίθουσα Επιμελητηρίου Άρτας

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Άρτας και το Επιμελητήριο Άρτας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ο πολιτισμός και η παράδοση στην στρατηγική ανάπτυξης τοπικών προϊόντων στην ελκυστική ύπαιθρο» την προσεχή Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας.  

Θα μιλήσουν ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τέως καθηγητής του ΑΠΘ Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο δημοσιογράφος και πρώην τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτιών Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο οικοτέχνης-αγρότης Λεωνίδας Ραβανός, ενώ η κτηνοτρόφος Μάγδα Κοντογιάννη θα παρουσιάσει την εφαρμογή της οικοτεχνίας στην τυροκόμηση.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και καθοδήγηση των αγροτών, αλλά και όσων επιθυμούν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, σε πρακτικές που είναι θεσμοθετημένες από το Ελληνικό κράτος και  δίνουν την δυνατότητα   ανάδειξης, μεταποίησης και πώλησης των τοπικών προϊόντων όπως Αγορές Αγροτών, Θεσμοφόρια και η οικοτεχνία.

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

18:00 ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
18:20: Αθανάσιος Τσαυτάρης, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τ. Καθηγητής Γεωπονικής ΑΠΘ, «Ο πολιτισμός και η παράδοση για την στρατηγική ανάπτυξης τοπικών προϊόντων»
19:00: Δημήτρης Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος- πρώην τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, «Τοπικά προϊόντα και τοπική ανάπτυξη»
19:35: Λεωνίδας Ραβανός, αγρότης –οικοτέχνης, «Τα βήματα αδειοδότησης για το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας»
19:55: Μάγδα Κοντογιάννη, Κτηνοτρόφος, «Εφαρμογή της οικοτεχνίας στην τυροκόμηση».
Συντονίζει η Δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Αγγέλη

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Δήμος Αρταίων – Κτηνοτροφικός Σύλλογος Άρτας- Επιμελητήριο Άρτας

Previous Ενημερωτική ημερίδα για τα τοπικά προϊόντα και την ανάπτυξη
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας