Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
prosfores 50 F609625725

Προσφορές όλο τον χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων προβλέπει απόφαση του ΥΠΑΝ

Προσφορές όλο τον χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων προβλέπει υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τον «κώδικα δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες», που αναμένεται να εκδοθεί αύριο σε ΦΕΚ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα αυτό ότι θα είναι υποχρεωτική η διπλή αναγραφή τιμών για τις προσφορές και ότι θα ιδρυθεί ηλεκτρονικό μητρώο καταγγελιών για τις προσφορές, ενώ σε ό,τι αφορά στις εκπτώσεις αυτές θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται τέσσερις φορές το χρόνο.

Μείωση τιμών άνω του 15% αναμένει το υπουργείο Ανάπτυξης από την εφαρμογή του κώδικα ενώ υπογραμμίζεται ότι οι προσφορές αφορούν όλα τα βιομηχανικά είδη εκτός τροφίμων, οπότε στα τμήματα των σούπερ μάρκετ που αφορούν βιομηχανικά είδη θα γίνονται προσφορές.

Ωστόσο, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) εξέφρασε την απογοήτευσή της για τον νέο κώδικα δεοντολογίας.

Δεν ανακοινώθηκαν οι συμφωνημένες αλλαγές στις εμπορικές πρακτικές που περίμενε ο εμπορικός κόσμος «αφού για άλλη μια φορά επικράτησε η λογική των εκπροσώπων των ολιγοπωλιακών συμφερόντων», σχολιάζει η Συνομοσπονδία.

Previous Αναστέλλονται 2.734 συντάξεις με εσφαλμένο ΑΦΜ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας