Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
mitarakis notis F657576519

Προσχέδιο Νόμου για την διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου και την απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης

Το Προσχέδιο Νόμου για τη διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου και την απλοποίηση των προ τελωνειακών και τελωνειακών διαδικασιών παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρεφειας υπό την προεδρία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.

«Το προσχέδιο διευρύνει τον θεσμό του εγκεκριμένου εμπόρου, αξιοποιεί το ΓΕΜΗ και τα Επιμελητήρια για σειρά διαδικασιών όπως τα Πιστοποιητικά Καταγωγής και απλοποιεί την εξαγωγή προϊόντων διττής χρήσης. Κοινός παρονομαστής των προτάσεων είναι η απλοποίηση διαδικασιών και η χρήση της τεχνολογίας για την αυτοματοποίηση διαδικασιών.

Αναμένουμε άμεσα τα σχόλια των συναρμόδιων υπουργείων ώστε να καταθέσουμε το νομοσχέδιο στην Βουλή. Παράλληλα, θα προηγηθεί διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς αρχής γενομένης από τον κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος” δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Μηταράκης.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν εξάλλου οι εξελίξεις αναφορικά με το Ρωσικό εμπάργκο.

“Όπως γνωρίζετε ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των επιπτώσεων της κρίσης στην Ελληνική οικονομία, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ειδικά για τα Ροδάκινα η προσπάθεια μας να αναζητηθούν εναλλακτικές αγορές έχει ήδη αποδώσει καρπούς. Μέχρι τώρα έχουν εξαχθεί 141.500 τόνοι έναντι 112.000 στο αντίστοιχο διάστημα του 2013. Καταγράφεται δηλαδή αύξηση 23,3%. Το γεγονός αυτό μας δημιουργεί αισιοδοξία και για τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα που κατευθύνονταν μαζικά στη Ρωσική αγορά» δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

Previous Αντ. Σαμαράς: Υπάρχει η πρόβλεψη για 770.000 θέσεις απασχόλησης έως το 2020
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας