Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
frontistiria F 1404490231

Προς νέα παράταση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Σε νέα παράταση για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για τη λήψη οριστικών αποφάσεων για το θέμα. 

Η προθεσμία που είχε δοθεί για την υποβολή δηλώσεων ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ από τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια έληξε την προηγούμενη Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το θέμα που εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγάλα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. 

Υπενθυμίζεται ότι το κουαρτέτο απέρριψε τη νέα πρόταση της κυβέρνησης για ΦΠΑ 0% σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, 13% στα φροντιστήρια και 23% στα ιδιωτικά σχολεία με την αιτιολογία ότι βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας δεν γίνεται να επιβληθούν διαφορετικοί συντελεστές ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Λύση για το θέμα αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να κλείσει το πακέτο των πρώτων προαπαιτούμενων του Οκτωβρίου και να εκταμιευτεί η δόση των 2 δισ. ευρώ από τους δανειστές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Χειμερινό Ωράριο Καταστημάτων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας