Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
paratiritirio timon F 579393463

Προς αναβάθμιση το Παρατηρητήριο Τιμών για τρόφιμα, ποτά και δίδακτρα

Στην βελτίωση της λειτουργίας και την αναβάθμιση του Παρατηρητηρίου Τιμών στοχεύει το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, διαπιστώθηκε ότι το Παρατηρητήριο Τιμών δεν είναι φιλικό και χρήσιμο προς το χρήστη – καταναλωτή, ενώ δεν παρέχει και στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας, άμεση επεξεργασμένη πληροφορία για τις μεταβολές των τιμών και τις αιτίες που τις δημιουργούν.

Αντικείμενο της συνεργασίας είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και ο προγραμματισμός συνεργιών μεταξύ του ELTRUN και της γενικής γραμματείας στο πλαίσιο της αναθεώρησης, ανανέωσης και βελτίωσης του Παρατηρητηρίου Τιμών Τροφίμων και Προϊόντων Καθημερινής Χρήσεως (www.e-prices.gr) και του Παρατηρητηρίου Τιμών Διδάκτρων (gge.gov.gr).

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η συνεργασία προσβλέπει στο καθορισμό εκείνων των ενεργειών που θα βελτιώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του Παρατηρητηρίου Τιμών.

Επιπλέον, θα εκπονηθεί μελέτη για τη συνολική αναβάθμιση του Παρατηρητηρίου Τιμών, σε μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους εκπροσώπους του εργαστηρίου για τη διάθεση συνεργασίας που επιδεικνύουν, ενώ από την πλευρά του ο διευθυντής του ELTRUN, καθηγητής Γιώργος Δουκίδης, σχολίασε ότι είναι υποχρέωση του ELTRUN και γενικά των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων να συμβάλλουν εμπράκτως στη διάχυση της γνώσης και στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Το νέο… τιμολόγιο των παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας