Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
enfia F 389937326

Πώς θα υποβληθούν οι τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ – Όλη η απόφαση και τα έντυπα

Σειρά ανοικτών θεμάτων που άπτονται των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ -τόσο του 2014 όσο και των επόμενων ετών- καθορίζει απόφαση της γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου η οποία δημοσιεύτηκε στις 15/1/2015 στο ΦΕΚ.

Η απόφαση εκδίδεται καθώς είναι προγραμματισμένο να αναρτηθούν και τα τελευταία εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2014 στην ιστοσελίδα του TAXISnet από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η οποία στη συνέχεια θα ανοίξει και πάλι το σύστημα του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου προκειμένου να επιτραπεί και η υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ. Με αυτά τα δεδομένα, η απόφαση καθορίζει:
1.      το αρμόδιο όργανο για την αποδοχή και εκκαθάριση εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΕΝΦΙΑ,
2.      Τη διαδικασία αποδοχής της εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΕΝΦΙΑ
3.      Τον τύπο και το περιεχόμενο της έκθεσης ελέγχου
4.      Τον τύπο και το περιεχόμενο της πράξης διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου
5.      Τη διαδικασία της διαχείρισης των εκπτώσεων που προβλέπει ο νόμος του ΕΝΦΙΑ μετά την υποβολή εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α. υποβάλλονται μέχρι την έκδοση εντολής φορολογικού ελέγχου ή μέχρι την παραγραφή του δικαιώματος της φορολογικής διοίκησης για έλεγχο της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Για την αποδοχή ή μη της εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. πραγματοποιείται έλεγχος των δικαιολογητικών, που αποδεικνύουν τη μείωση του φόρου, για τη διενέργεια του οποίου δεν απαιτείται έκδοση εντολής ελέγχου, από τον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. Στην περίπτωση αποδοχής της εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. συντάσσεται έκθεση ελέγχου και εκδίδεται πράξη διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, η οποία κοινοποιείται στο φορολογούμενο.

Προσκόμιση δικαιολογητικών απαιτείται μόνο στις περιπτώσεις στις οποίες συνολικά ανά έτος προκύπτει μείωση φόρου μεγαλύτερη των τριακοσίων (300) ευρώ από την τελευταία εκδοθείσα δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου. Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών στις περιπτώσεις προσθήκης περιουσιακών στοιχείων.

 Επισυνάπτεται ολόκληρη η ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχετικά Αρχεία:

Previous Παράταση μέχρι τις 2 Μαρτίου 2015 για τις τριμηνιαίες συγκεντρωτικές
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας