Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
eforia elegxoi F204300177

Ποιους θα ελέγξει η εφορία κατά προτεραιότητα – Όλη η απόφαση

Εντολή στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς να αλλάξουν τη σειρά προτεραιότητας στους ελέγχους δίνει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Όπως αναφέρεται και στο κείμενο, η αλλαγή κρίνεται επιβεβλημένη καθώς λόγω των περιορισμένων ελεγκτικών πόρων που διαθέτει η ΓΓΔΕ, οι έλεγχοι θα πρέπει να επικεντρωθούν σε υποθέσεις που μπορούν να αποφέρουν και περισσότερα έσοδα στο δημόσιο ταμείο. Όπως αναφέρει και το κείμενο της απόφασης, οι ελεγκτές πρέπει να προτάξουν:

  • Υποθέσεις που αφορούν σε επιστροφές φόρων με ή χωρίς εντολή. Ειδικώς, οι υποθέσεις ελέγχου που αφορούν σε επιστροφές φόρων προτεραιοποιούνται με βάση τα κριτήρια του παραρτήματος ΙΙ της παρούσας, τα οποία δεν δημοσιοποιούνται.
  • Υποθέσεις για τις οποίες έχει κοινοποιηθεί σημείωμα διαπιστώσεων με τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου και προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρων και προσωρινός προσδιορισμός προστίμων.
  • Υποθέσεις που αφορούν σε διενέργεια μερικού επιτόπιου ελέγχου διαπίστωσης της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά, για τις οποίες εκκρεμεί η σύνταξη εκθέσεων ελέγχου ή/και η έκδοση πράξεων.
  • Υποθέσεις για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, έχουν συνταχθεί οι σχετικές εκθέσεις ελέγχου και εκκρεμεί η έκδοση πράξεων.
  • Υποθέσεις που αφορούν σε διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES), επικείμενες υπαγωγές στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, σε ανακτήσεις των αφορολόγητων αποθεματικών του άρθρου 169 του Ν. 4099/2012 (ΦΕΚ Α΄ 250/20-12-2012), σε επαναλήψεις διαδικασίας και σε προδικαστικούς ελέγχους.

Επισυνάπτεται η ΑΠΟΦΑΣΗ.

 

Σχετικά Αρχεία:

Previous ΟΑΕΕ: Δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας