Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
adelfopoiisi2 F1246315046

Πλήθος Κόσμου επισκέφθηκε την “Έκθεση Προϊόντων της Αρτινής Γης & Τουρισμού” στην διάρκεια της αδελφοποίησης Άρτας – Τήνου

adelfopoiisi2_trofima_baner2_F-2074360016.jpg

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας με τον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου, το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 στο νησί της Τήνου, ενώ πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την τριήμερης διάρκειας  “Έκθεση Προϊόντων της Αρτινής Γης & Τουρισμού”, που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Άρτας και ο Εμπορικός Σύλλογος.

adelfopoiisi2_dioikisi_emporikon_syllogon_F190009081.jpg

Η αδελφοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου κ.κ. Δωρόθεου Β’ πατέρας Κύριλλος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Καθολικού Αρχιεπισκόπου  Νάξου – Τήνου κ.κ. Νικολάου Πρίντεζη πατέρας Μάρκος Φώσκολος, ο Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Ζαλώνης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Αρταίων κ. Χρήστος Γιώτης, ο Έπαρχος Τήνου κ. Μάνθος Βίλλας που εκφώνησε και το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Δημήτρης Αρμενάκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Λεονάρδος Ρούσσος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογλου (επισυνάπτεται ο Χαιρετισμός), ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας κ. Δημήτρης Χουλιάρας και ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου κ.Ανδρέας Τσιμέκης.

adelfopoiisi2_papazoglou1_F1694647186.jpg

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία των Τηνιακών υποστήριξε πως οι Αρτινοί βρέθηκαν στο νησί, όχι από σύμπτωση, αλλά από επιλογή. «Είμαστε εδώ  γιατί  μας επιλέξατε και επειδή σας διαλέξαμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρότεινε μάλιστα να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό η αδελφοποίηση των   Συλλόγων Άρτας – Τήνου, εδραιώνοντας ένα δεσμό συνεργασίας που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δυο περιοχών.

«Η αδελφοποίηση θα συμβάλλει  στην δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος αμφίδρομης συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Και  βέβαια, θα ανοίξει νέες προοπτικές για την αντιμετώπιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Η κοινή γλώσσα, οι κοινές πολιτιστικές καταβολές και παραδόσεις, τα κοινά πρότυπα ανάπτυξης και αντιμετώπισης των σύγχρονων προβλημάτων, συνιστούν εγγύηση ουσιαστικής συνεργασίας σε Ευρωπαϊκό και σε Διεθνές επίπεδο”, ανέφερε ο κ. Παπάζογλου.

Ο κ. Παπάζογλου κάλεσε τους παραβρισκόμενους  να επισκεφθούν την Έκθεση, να δοκιμάσουν τα προϊόντα της Αρτινής Γης και να τα τοποθετήσουν στις προθήκες των καταστημάτων τους ώστε οι καταναλωτές να τα εκτιμήσουν και να τους εκτιμήσουν.

«Οι συμπατριώτες μου  έστειλαν εδώ κάποια προϊόντα,  μοναδικά σε ποιότητα και γεύση. Προϊόντα- γεννήματα της αρτινής γης, που με περηφάνια προσφέρουν σε φίλους και συγγενείς!

Ο αγροτοδιατροφικός τομέας, στον οποίο κατά κύριο λόγο βασίζεται η τοπική μας οικονομία, παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική και πλέον κυρίαρχο  μέλημα μας είναι να ενισχύσουμε την ταυτότητα των προϊόντων μας ώστε να είναι διακριτή από όλους, όσοι αναζητούν το αγνό, το γευστικό, το ιδιαίτερο…  Δεν μας αρκεί ο χαρακτηρισμός ΠΟΠ, γιατί πιστεύουμε ότι  δεν αποδίδει με ακρίβεια και πιστότητα τη μοναδικότητα αυτών των προϊόντων. Στα χρόνια που έρχονται, θα επιδιώξουμε να αποκτήσουν το καθένα τη δική του ταυτότητα, ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τον τρόπο, το χρόνο και τον τόπο παραγωγής τους.

Σας προσκαλούμε να τα δοκιμάσετε ώστε να αντιληφθείτε  ότι δεν είμαστε υπερβολικοί, αλλά ακριβείς», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε ιδιαίτερη αναφοράστο ορειχάλκινο εμβληματικό γλυπτό «Ο Τσολιάς του 17»  που είναι τοποθετημένο στην περιφερειακή οδό της Άρτας, προς τιμήν του Έλληνα Εύζωνα πολεμιστή, είναι ένα από τα πρώτα έργα του σπουδαίου Τήνιου καλλιτέχνη Λευτέρη Βαλάκα, προκαλώντας συγκίνηση.

Κλείνοντας, προσκάλεσε του κατοίκους της Τήνου να επισκεφθούν την Άρτα και να απολαύσουν την μοναδική φύση, τα προϊόντα και τη φιλοξενία.

«Βουνό και θάλασσα ή αλλιώς Τζουμέρκα κι Αμβρακικός με μισή ώρα απόσταση.  Εξίσου φιλόξενοι άνθρωποι θα σας υποδεχθούν στους διάσπαρτους παραδοσιακούς ξενώνες κι αν θέλετε μπορείτε να απολαύσετε περιπάτους στις λίμνες και τα ποτάμια μας ή ακόμα και σπορ όπως το καγιάκ, το κανό, το ράφτινγκ… Στον  Αμβρακικό κόλπο, μια προστατευόμενη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους θα συναντήσετε μοναδικά τοπία, ζεστή θάλασσα, πολλά και σπάνια είδη πουλιών και θα γευθείτε νόστιμα αλιεύματα.

Εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου σας προσκαλώ , λοιπόν, να έρθετε στην Άρτα. Να ταξιδέψετε στην ιστορία της αιώνιας πόλης, να γευτείτε τα αγνά προϊόντα μας και να πάρετε μαζί σας μοναδικές εικόνες, γεύσεις, διαδρομές… Καλή αντάμωση!», είπε.

Πρωτόκολλο Συμφωνίας

Κατόπιν υπογράφτηκε  το Πρωτόκολλο Συμφωνίας Αδελφοποίησης από τους δύο προέδρους και ακολούθησε η απονομή των δώρων στους φορείς από τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, το Δήμο Άρτας, το Δήμο Τήνου, το Επιμελητήριο Άρτας και το Επιμελητήριο Κυκλάδων. 

 

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ

Το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας δώρισε στη Διοίκηση του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου μία ανεκτίμητης αξίας ζώνη της παραδοσιακής φορεσιάς της Ηπείρου. Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου δώρισε στο Σύλλογο της Άρτας ένα μαρμάρινο γλυπτό με θέμα το σεληνιακό τοπίο του Βωλάξ και την τέχνη της καλαθοπλεχτικής, φιλοτεχνημένο από το μαρμαρογλύπτη – μέλος κ. Ονούφριο Δεσύπρη.

Επίσης, ο Σύλλογος πρόσφερε στο Επιμελητήριο Άρτας δύο καλάθια με παραδοσιακά ποτά, αλμυρά και γλυκά εδέσματα.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας χάρισε στους επισήμους βιβλία με αναφορές στα Βυζαντινά μνημεία, τον Αμβρακικό Κόλπο, το Γεφύρι της Άρτας, τους Μύθους & τις παραδόσεις του Νομού Άρτας, έναν Τουριστικό Οδηγό της Άρτας και DVD με τα προϊόντα της Αρτινής Γής. Στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων προσφέρθηκε επίσης μια πλακέτα με το λογότυπο του Επιμελητηρίου Άρτας.adelfopoiisi2_frouta_F815221414.jpg

 

 adelfopoiisi2_pota_F-1536161636.jpg

Ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Προϊόντα της Αρτινής Γης & Τουρισμού”, στην οποία συμμετείχαν εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις από την Άρτα, οι οποίες ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην τοπική αγορά. Πορτοκάλια και ανκτινίδια, χέλια & αλλαντικά, τυροκομικά και κοτόπουλο μαρμελάδες & γλυκά του κουταλιού, τσίπουρο, ούζο και κρασί, αλλά και μεταλλικό νερό από την Άρτα, αλλά και ζωοτροφές παρουσιάσθηκαν στην έκθεση, ενώ διανεμήθηκαν διαφημιστικά έντυπα τουριστικών & όχι μόνο επιχειρήσεων της Π.Ε. Άρτας. Οι Τηνιακοί είχαν την ευκαιρία, εξάλλου, να δοκιμάσουν τα Αρτινά προϊόντα, καθώς στο χώρο της έκθεσης στήθηκε μπουφές με τοπικά Αρτινά προϊόντα (τυριά, χέλια, ποτά και γλυκό πορτοκάλι).

Η έκθεση λειτούργησε από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 Ιουλίου στο χώρο του Ι.ΤΗ.Π.

adelfopoiisi2_fylladia_F2092161591.jpg

adelfopoiisi2_ekthesi1_F-34118485.jpg

adelfopoiisi2_ekthesi2_F-2004984897.jpg

adelfopoiisi2_pota_skylotrofes_F693407486.jpg

Παράσταση & γλέντι σε ηπειρώτικους σκοπούς

Στον προβλήτα του λιμανιού της Τήνου, το βράδυ του Σαββάτου το χορευτικό του Συλλόγου «Σκουφά» συνοδεία κλαρίνου, λαούτου και τουμπερλέκι χόρεψε σε παραδοσιακούς ηπειρώτικους σκοπούς περίπου για μία ώρα και κατόπιν κάλεσε  τους παραβρισκόμενους (περίπου 600 άτομα) να συμμετέχουν στο χορό.

 

 Το επόμενο επίσημο ραντεβού συνάντησης Τήνου και Άρτας δόθηκε από τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Αρταίων κ. Χρήστο Γιώτη, ο οποίος από το βήμα της αδελφοποίησης προσκάλεσε τις τηνιακές επιχειρήσεις να λάβουν μέρος στη 2η Εμπορική Έκθεση Άρτας από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου 2014, υπό την αιγίδα του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, σε περίπτερο όσων τετραγωνικών μέτρων κριθούν απαραίτητα, προσφερόμενο δωρεάν από την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Αρταίων. Αξίζει να τονίσουμε ότι η έκθεση αυτή είχε πέρυσι επισκεψιμότητα 40.000 επισκέπτες.

 adelfopoisi_afisa_F-1477353386.jpg

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ

Previous Τελευταία ημέρα για εμπρόθεσμη πληρωμή φόρου
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας