Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Περιφέρεια Ηπείρου:Νέες δυνατότητες για την παραγωγή επώνυμων τοπικών προϊόντων

Νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την παραγωγή τοπικών επώνυμων προϊόντων, δημιουργούνται με την αποδοχή εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της πρότασης που είχε καταθέσει η Περιφερειακή Αρχή για τη λειτουργία αγορών παραγωγών οικοτεχνίας, μικρών τυροκομείων και σφαγείων.

Όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, το πρώτο βήμα έγινε με την απόφαση επί υπουργίας του κ. Αθ. Τσαυτάρη για τον τρόπο λειτουργίας των μικρών αγορών παραγωγών και συμπληρώθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3438/22 Δεκεμβρίου 2014. Με αυτήν επιτρέπεται πλέον η λειτουργία μικρών σφαγείων σε μονάδες που παράγουν μέχρι τρεις τόνους τελικού προϊόντος το μήνα και μικρών τυροκομείων, σε μονάδες που παράγουν μέχρι 300-500 κιλά γάλακτος ημερησίως.

“Αυτές οι ρυθμίσεις δίνουν το δικαίωμα για την καθετοποίηση από μικρούς παραγωγούς, που θέλουν να φτιάξουν μονάδες στην περιοχή μας και να έχουν τοπικά προϊόντα ποιότητας. Χαιρετίζω αυτή τη ρύθμιση γιατί ήμασταν από αυτούς που επιμέναμε για αυτές τις μικρές επιχειρήσεις, που έχουν προϊόντα με τοπικά, παραδοσιακά χαρακτηριστικά”, υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης. 

Previous Τα 50 επαγγέλματα που επιχορηγούνται από το «ΕΠΑνΕΚ»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας