Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
touristes italoi F 1607012392

Περιφέρεια Ηπείρου: Νέος κύκλος δράσεων για την τουριστική προβολή της Ηπείρου

Με τη συμμετοχή στη 30η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης “Philoxenia” ολοκληρώθηκε, για το τρέχον έτος το πρόγραμμα της Περιφέρειας  για την τουριστική προβολή της Ηπείρου  σε στοχευμένες και ανερχόμενες τουριστικές αγορές.

Πέραν αυτών, οι δράσεις  θα συνεχιστούν μέχρι τέλους του χρόνου, καθώς η Περιφέρεια  προγραμμάτισε δύο ακόμη εκδηλώσεις.

 Συγκεκριμένα:

  • Σε συνεργασία με το Γραφείο  Ε.Ο.Τ. Τουρκίας,  οργανώνεται  στην Κωνσταντινούπολη συνάντηση επιχειρηματιών από την Ήπειρο με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες,  στην οποία θα παραστεί ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
  • Σε συνεργασία με το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. Κύπρου, οργανώνεται εκδήλωση στη Λευκωσία, κατά την οποία από τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Τουρισμού κ. Στράτο Ιωάννου, θα γίνει συνολική παρουσίαση της Ηπείρου σε όλους τους τουριστικούς πράκτορες της Μεγαλονήσου.  

Άνοιγμα προς Ιταλία

Σημαντικό βήμα για την προώθηση του ορεινού τουρισμού της Ηπείρου, αποτέλεσε η  πενθήμερη επίσκεψη (12-16 Νοεμβρίου)  15  touroperators από την Ιταλία, η οποία οργανώθηκε από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. στο Μιλάνο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και μετά τις σχετικές επαφές που είχαν γίνει την περασμένη Άνοιξη κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Τουριστική Έκθεση της Νάπολι.

Από πλευράς της Περιφέρειας, τους Ιταλούς touroperators, υποδέχθηκαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Κ. Σιαράβας και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δ. Σιώλος, που αναφέρθηκαν στις δράσεις της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Ηπείρου και την καθιέρωσή της σε προορισμό τεσσάρων εποχών.

Η αποστολή των Ιταλών touroperators, επισκέφθηκε  ορεινούς προορισμούς,  ξεναγήθηκε σε αξιοθέατα και μνημεία, γεύτηκε τοπικά προϊόντα και  γεύσεις,  είχε  συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων και εκπρόσωπο του Δήμου Ιωαννιτών. 

«Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στη διεύρυνση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην ιταλική αγορά και στη μείωση της εποχικότητας. Παρουσιάσαμε περιοχές που δεν τις ήξεραν ή τις ήξεραν λιγότερο, εξίσου όμως όμορφες με τις περιοχές που γνωρίζουν. Ήταν μια εμπειρία που τους άρεσε πολύ και σκοπεύουμε του χρόνου να την επαναλάβουμε και με δημοσιογράφους. Είμαστε αισιόδοξοι πως το ταξίδι αυτό θα φέρει αποτελέσματα στην ιταλική αγορά», τόνισε η Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ στην Ιταλία κ. Κυριακή Μπουλασίδου. 

Οι Ιταλοί touroperators, αναχωρώντας από την Ελλάδα, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμπεριλάβουν την ορεινή Ήπειρο σε πακέτα διακοπών, καθώς όπως ανέφεραν πολλοί συμπατριώτες τους ταξιδεύουν κι εκτός καλοκαιρινής περιόδου, ενώ ενδιαφέρουσες θεωρούν και τις διακοπές που συνδυάζουν ορεινούς και παραθαλάσσιους προορισμούς.  Μετά από  αίτημά τους, πριν αναχωρήσουν γα την πατρίδα τους,  επισκέφθηκαν επίσης τα Σύβοτα και την Ηγουμενίτσα.

Για την άρτια φιλοξενία των Ιταλών touroperators ήταν σημαντική η συνεργασία των Δήμων Ζαγορίου, Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων, της Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων,  ξενοδοχείων του Μετσόβου και του  ZEN (ZagoriExcellenceNetwork).

Αυξημένο ενδιαφέρον από Β. Ελλάδα

Επιτυχημένη κρίθηκε και η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, με δικό της περίπτερο, στην  30η Τουριστική Διεθνή Έκθεση Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε στις 13-16 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η τουριστική αγορά της Βορείου Ελλάδος, καθώς και των γειτονικών Βαλκανικών αγορών, αποτελούν μια από τις βασικές στοχεύσεις της Περιφέρειας, καθώς τα τελευταία χρόνια, με τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού, η Ήπειρος  είναι μια από τις πρώτες επιλογές των Βορειοελλαδιτών για διακοπές τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Η τάση αυτή επιβεβαιώθηκε και από την  επισκεψιμότητα που  καταγράφηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας στη “Philoxenia”, αλλά και από  το σημαντικό αριθμό συναντήσεων που έγιναν μεταξύ Ηπειρωτών επιχειρηματιών και τουριστικών πρακτόρων από τη Βόρεια Ελλάδα και τα γειτονικά κράτη, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για περαιτέρω αύξηση επισκεπτών προς περιοχές της Ηπείρου τους επόμενους μήνες.  

Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί τις εταιρείες: Γκλίναβος Α.Ε., Κατώγι, Στροφιλιά Α.Ε., Βιομηχανία Γάλακτος ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε., Βιομηχανία Γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., Συνεταιρισμός Γυναικών Ιωαννίνων, Ποτοποιία Α. και Θ. Πράσσος Ο.Ε, και τα Ζαχαροπλαστεία Μάντζιος για την δωρεάν προσφορά προϊόντων  τους, που διανεμήθηκαν στους επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας. Επίσης, εκφράζει τις ευχαριστίες της στα Χορευτικά Συγκροτήματα του Δήμου Ζίτσας και «Κωστελάτα»  για την παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο πλαίσιο  της Έκθεσης. 

 

 

Previous Γ. Βρούτσης:Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας