Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης -βελτίωσης του οδικού δικτύου, περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης κ.α.

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης -βελτίωσης του οδικού δικτύου, περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης κ.α. έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ειδικότερα:

Α. Βελτίωση/αποκατάσταση οδικών υποδομών:

 

Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:

 • «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Αγ. Παρασκευή – Φούρκα προς Σαμαρίνα», προϋπολογισμού 140.000 ευρώ (Ανάδοχος: Θώμος Αθανάσιος του Θωμά)
 • Αποκατάσταση πρόσβασης με τσιμεντόστρωση στη θέση “Σπαρτιά” Δ.Δ. Κουκουλίων Άρτας», προϋπολογισμού 23.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ιωάννης Σταύρου)

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

 • «Βελτίωση – αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
 • «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού 13Α Λευκοθέα – Δελβινακόπουλο Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
 • «Ηλεκτροφωτισμός Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων στον κόμβο Πασσά», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.
 • «Αποκατάσταση εθνικής οδού στο ύψος Μονολιθίου Πρέβεζας με κατασκευή σαρζανέτ», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.
 • «Αποκατάσταση αποκομμένου πρανούς – επέκταση τεχνικού στον επαρχιακό δρόμο Γιαννιώτη – Σκουληκαριά Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

Β. Έργα περιβάλλοντος

Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:

 • «Απομάκρυνση στραγγιδίων για την αποφόρτιση του κυττάρου του Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού δαπάνης 59.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ένωση Ιδιότυπος Μεταφορική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης)
 • Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στην ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντίνου Ζιώβα ΕΔΕ)

Γ. Έργα αγροτικής σνάπτυξης

 • Εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση αντλιοστασίου Τ.Ο.Ε.Β. πεδιάδας Παραμυθιάς (Αεροδρόμιο – Γαρδίκι)” προϋπολογισμού € 15.375.
 • Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2016, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 109.035,81.

Άλλες παρεμβάσεις:

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης:

 • Τη δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση περιοχής περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Ροβέλιστας Άρτας», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.
 • Ανέδειξε τον ανάδοχο για το έργο «Καταπολέμηση κουνουπιών για την περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας για το έτος 2016», προϋπολογισμού 25.000ευρώ (Ανάδοχος: Τζίμας Σπ. Θωμάς)

Ανάδοχος για τη διερεύνηση κατασκευής σιδηροδρομικού δικτύου Ηπείρου- Αλβανίας

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού διαγωνισμού, για την επιλογή αναδόχου της Περιφέρειας Ηπείρου, για την «Παροχή Υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την διερεύνηση ανάπτυξης και κατασκευής σιδηροδρομικού δικτυού μεταξύ Ηπείρου και Αλβανίας», προϋπολογισμού € 71.340,00 με ΦΠΑ, του Έργου «CrossBorderInfrastructuralProject» με ακρωνύμιο C.B.I.P., το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013». Ανάδοχος αναδείχτηκε το μελετητικό σχήμα: “ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ Α.Ε.”.

Σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας για το έργο αποχέτευσης σε Σύβοτα, Πλαταριά, Πέρδικα και Αρίλλα Δ. Ηγουμενίτσας

Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας», που είναι ενταγμένο στον Άξονα 2 «Προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη» του Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020.

Με έγγραφο της ΕΥΔ Περιφέρειας Ηπείρου προς τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 30.162.601,63 ευρώ.

Previous Π.Ε.Άρτας:Διαγωνισμός προµήθειας αναλωσίµων εκτυπωτών, FAX και φωτοτυπικών µηχανηµάτων του έτους 2016
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας