Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
DSC05290(1) F 1729128742

Παρουσίαση των νέων προγραμμάτων ΕΠΑνΕΚ στο Επιμελητήριο Άρτας

Τις 3 νέες Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) παρουσίασε η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων την Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 19:30μμ στο Συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος ο οποίος είπε ότι στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των επιχειρηματιών της Άρτας για τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες δράσεις για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεών τους και την προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού. Το Επιμελητήριο επισήμανε ο κος Γκολομάζος θα συνεχίσει να ενημερώνει για όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και να στέκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τόπου, στηρίζοντας κάθε σχέδιο, ιδέα ή πρωτοβουλία που συμβάλει στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας. Για την υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων τους, πρότεινε ο κος Γκολομάζος οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στους αξιόλογους Συμβούλους Επιχειρήσεων του Νομού μας. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στο στέλεχος της Διαχειριστικής   κ. Γκοτσούλια Βασίλη ο οποίος παρουσίασε διεξοδικά τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ.

Αναλυτικά, οι νέες δράσεις:

“Ψηφιακό Βήμα” και “Ψηφιακό Άλμα”: αφορούν στην υποστήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων για στοχευμένες επενδύσεις σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Στο πλαίσιο της δράσης “Ψηφιακό Βήμα”, δύναται να υποβληθούν επενδυτικά σχέδια από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ, ενώ στη δράση “Ψηφιακό Άλμα” από 55.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Το ποσοστό της επιδότησης ανέρχεται σε 50% και καλύπτονται δαπάνες εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών που παρέχονται από τρίτους (hosting, σύνδεση στο Διαδίκτυο, υπηρεσίες ανάπτυξης ψηφιακού υλικού διαφήμισης, μετάφρασης του περιεχομένου του ηλεκτρονικού καταστήματος κ.α.).

Έναρξη Υποβολών: 11 Ιουνίου 2018 

Λήξη Υποβολών:  17 Σεπτεμβρίου 2018 

 

“Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός” : αφορά μεσαίες επιχειρήσεις  για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων από 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και για τη βελτίωση των εξαγωγικών τους δυνατοτήτων. Με ποσοστό επιδότησης 50% θα χρηματοδοτηθούν δαπάνες που αφορούν στον σχεδιασμό, στην τυποποίηση και στην πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, στα μεταφορικά μέσα, καθώς και στην προμήθεια παραγωγικού εξοπλισμού και στο μισθολογικό κόστος εργαζομένων (νέου προσωπικού ).

Έναρξη Υποβολών: 27 Ιουνίου 2018 και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Οι Δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Previous Εκδήλωση προβολής παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου στα Σύβοτα 27-29/7/2018. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 20-07-2018
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας