Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
deia F568840410

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων: Οδηγίες για την τραπεζική αργία

Τις απαντήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σε ερωτήματα που έθεσε για την τραπεζική αργία παραθέτει ο  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων.

Ειδικότερα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών στην απάντησή της αναφέρει:

“Σε απάντηση της σημερινής επιστολής σας (αριθμ.πρωτ. 158/29.5.2015) για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τα πρακτικής φύσεως ερωτηματικά που εγείρονται, μετά από συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Ε.Ε. καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα :
1. Η έκδοση νέων ασφαλιστηρίων συμβολαίων για οχήματα των οποίων η αστική ευθύνη θα καλυφθεί για πρώτη φορά από συγκεκριμένη ασφαλιστική επιχείρηση δεν μπορεί να γίνει παρά μόνον μετά την καταβολή των αναλογούντων ασφαλίστρων, όπως σαφώς επιβάλλεται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
 
2. Η ανανέωση ασφαλιστηρίων συμβολαίων αστικής ευθύνης αυτοκινήτων (με έκδοση νέου συμβολαίου) που λήγουν μέχρι τις 6.7.2015 (ημερομηνία λήξης της αποφασισθείσας από τη Π.Ν.Π. της 28ης.6.2015 περιόδου τραπεζικής αργίας) επαφίεται στην πολιτική που θα επιλέξει κάθε ασφαλιστική επιχείρηση και που θα στοχεύει στην προστασία του πελάτη, αλλά και στον σεβασμό του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου. Είναι απαραίτητο ως εκ τούτου κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να επικοινωνήσει με τις εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται για να ενημερωθεί σχετικά.
 Σε κάθε πάντως περίπτωση εάν υπάρξουν πρόσθετα στοιχεία από την προγραμματισμένη για αύριο επικοινωνία των ασφαλιστικών εταιριών με τη Δ.Ε.Ι.Α. θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εκ νέου”.

Η ΤτΕ απάντησε ως εξής:

 Απάντηση ΤτΕ

Previous ΣΒΒΕ: Έκκληση για άμεση επιστροφή της Κυβέρνησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας