Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
lafazanis F1560663000

Π. Λαφαζάνης: Μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου

Βαρύτατες ευθύνες στη ΡΑΕ για τη διαχείριση του ζητήματος των αιφνιδιαστικών αυξήσεων του ΕΤΜΕΑΡ επέρριψε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Την ίδια ώρα πάντως ο κ. Λαφαζάνης έσπευσε να ενημερώσει τους βουλευτές ότι μέσα στον Απρίλιο, η ΔΕΠΑ ανακοινώνει σημαντικές μειώσεις στις τιμές του Φυσικού Αερίου.

Η μείωση των τιμών της ενέργειας είναι κεντρικό θέμα για την κυβέρνηση, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως η διέξοδος από την κρίση είναι συνυφασμένη με τη μείωση των τιμών ενέργειας και σε αυτή την κατεύθυνση θα καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες. «Αυτός είναι ο σχεδιασμός και προσωπικά και γενικά. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι οι τιμές του φυσικού αερίου, θα μειωθούν σημαντικά τον Απρίλιο. Έχουμε κάνει συζητήσεις με τη ΔΕΠΑ για το θέμα, δεν μπορώ εγώ να σας πω ποιες ακριβώς θα είναι οι μειώσεις αλλά μπορώ να πω ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα μειωθούν σημαντικά» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Και πρόσθεσε:  «Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση αρκετά γρήγορα, με ένα σκληρό σχεδιασμό να πάμε προς μείωση και στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, παρ΄ όλες τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της κρίσης. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ έχουν τιναχθεί στα ύψη και αυτό, μαζί με πολλά άλλα δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες για τη μείωση των τιμών».

Ως προς το ζήτημα της ΡΑΕ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σχολίασε την απόφαση για την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόφαση και από διαδικαστικής άποψης σκανδαλώδη.

amna.gr

Previous H φετινή δήλωση Ε1 θα μετατραπεί σε δήλωση πόθεν έσχες
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας