Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
portokalies fytorio F1016071033

Π.Ε. Άρτας: Εντοπίστηκε CitrusTristezaVirus σε εσπεριδοειδή από επιχειρήσεις παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού της Λακωνίας – Κίνδυνος μετάδοσης – Οδηγίες

Κάλεσμα στους καλλιεργητές που προμηθεύτηκαν πολλαπλασιαστικό υλικό εσπεριδοειδών από επιχειρήσεις παραγωγής της Λακωνίας το 2015, να προσκομίσουν όλα τα νόμιμα παραστατικά και συνοδευτικά των αποστολών (π.χ. Τιμολόγια Πώλησης, Δελτία Αποστολής, Φυτουγειονομικά Διαβατήρια κλπ.) απευθύνει η Π.Ε. Άρτας, καθώς σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Π.Ε. Λακωνίας σε ορισμένες επιχειρήσεις της περιοχής εντοπίστηκε ο επιβλαβής οργανισμός CitrusTristezaVirus.

Επειδή υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού μέσω του πολλαπλασιαστικού υλικού η Π.Ε. Άρτας εφιστά την προσοχή στους παραγωγούς που προμηθεύονται νέα φυτά και σε κάθε περίπτωση τους καλεί να απαιτούν έκδοση Φυτουγειονομικού Διαβατηρίου.

Αναλυτικά, το έγγραφο της Π.Ε. Άρτας έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με το Υπ’αριθ. 10386/13-8-2015έγγραφο της ΔΑΟΚ ΠΕ Λακωνίας που μας κοινοποιήθηκε, διακινήθηκαν φυτά εσπεριδοειδών σε παραγωγούς της Π.Ε. Άρτας από επιχειρήσεις παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού της ΠΕ Λακωνίας. Σε ορισμένες από τις εν λόγω επιχειρήσεις εντοπίστηκε ο επιβλαβής οργανισμός CitrusTristezaVirus.

Καλούνται όσοι καλλιεργητές κατά το έτος 2015 προμηθεύτηκαν πολλαπλασιαστικό υλικό εσπεριδοειδών από  επιχειρήσεις παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού εσπεριδοειδών με έδρα την ΠΕ Λακωνίας να προσκομίσουν στην Υπηρεσία μας όλα τα νόμιμα παραστατικά και συνοδευτικά των αποστολών (π.χ. Τιμολόγια Πώλησης, Δελτία Αποστολής, Φυτουγειονομικά Διαβατήρια κλπ.)

Επειδή υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού της Τριστέτσας στην περιοχή της Άρτας, που είναι προστατευόμενη ζώνη σας υπενθυμίζουμε ότι:

1.Στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Χανίων έχει ανιχνευθεί ο ιός της Τριστέτσας

2. Ο κύριος τρόπος μετάδοσης του ιού είναι με το πολλαπλασιαστικό υλικό

3. Κάθε αποστολή πολλαπλασιαστικού υλικού πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από Φυτουγειονομικό Διαβατήριο

Παρακαλούνται οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προμήθεια του πολλαπλασιαστικού υλικού και σε κάθε περίπτωση να απαιτούν την έκδοση Φυτουγειονομικού Διαβατηρίου”.

Previous Τρ. Αλεξιάδης: Θα αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πληρωμές μέσω τραπεζών και πλαστικού χρήματος
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας