Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
psarema F935995457

Ολοκληρώθηκε το έργο της Ειδικής Ομάδας εργασίας για τα πολυετή σχέδια διαχείρισης αλιείας

Σε Συμφωνία για το περιεχόμενο των Πολυετών Σχεδίων Διαχείρισης αλιείας κατέληξαν, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, μετά από πολύμηνες συσκέψεις, η ειδική Τριμερής Ομάδα εργασίας (Task Force) στο Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κύριος στόχος του έργου της Ομάδας ήταν να προσδιορισθούν οι βασικές αρχές και τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνουν τα πολυετή σχέδια για τους διάφορους τύπους αλιείας συμπεριλαμβανομένης της πολυειδικής αλιείας.
 
Τα Πολυετή Σχέδια Διαχείρισης αποτελούν βασικό εργαλείο διαχείρισης των αλιευτικών αποθεμάτων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αναθεωρημένης Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ), με στόχο τη βιώσιμη άσκηση της αλιευτικής δραστηριότητας.
 
Με τη συμφωνία αυτή, η Προεδρία πετυχαίνει έναν από τους κύριους στόχους της σε ότι αφορά στον αλιευτικό τομέα.
        
Ειδικότερα, για τη Μεσόγειο, όπου η αλιευτική δραστηριότητα στοχεύει συγχρόνως μεγάλο αριθμό αποθεμάτων (πολυειδική αλιεία), η εφαρμογή των πολυετών σχεδίων διαχείρισης θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των αποθεμάτων ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της νέας ΚΑλΠ που είναι η μέγιστη βιώσιμη απόδοση και το επάγγελμα του αλιέα να είναι περισσότερο αποδοτικό και βιώσιμο.

Το αποτέλεσμα των εργασιών θα συζητηθεί και στις θεσμικές Επιτροπές αλιείας του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Previous Πρόστιμα σε 5 ασφαλιστικές εταιρείες για αυθαίρετες αυξήσεις των ασφαλίστρων & μη καταβολή ΦΠΑ για έξοδα νοσηλείας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας