Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
vouli F 358790757

Ολόκληρο το σχέδιο νόμου για την ανθρωπιστική κρίση

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Προβλέπει την παροχή δωρεάν ρεύματος έως 300 kwh μηνιαίως σε κύριες κατοικίες νοικοκυριών που διαβιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, επιδότηση ενοικίου σε 30.000 νοικοκυριά και η χορήγηση κουπονιού σίτισης σε φτωχούς. Η διαβούλευση του σχεδίου νόμου ολοκληρώθηκε. 

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση για το νομοσχέδιο σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση

Διαβάστε το το νομοσχέδιο σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση με το άρθρο 1, διασφαλίζεται:

  • η δυνατότητα παροχής δωρεάν ρεύματος έως 300 kwh μηνιαίως σε κύριες κατοικίες νοικοκυριών που διαβιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
  • Εξασφαλίζεται η επανασύνδεση ατελώς και χωρίς καμία επιβάρυνση του κομμένου ρεύματος σε δικαιούχους των οποίων η παροχή είχε διακοπεί ως και την 31.01.2015, οι δε ληξιπρόθεσμες οφειλές ρυθμίζονται.
Στο άρθρο 2 προβλέπεται η επιδότηση ενοικίου σε έως 30.000 νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Προτεραιότητα θα δοθεί στα νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά και σε αστικές περιοχές.

Με το άρθρο 3, διασφαλίζεται η σίτιση φυσικών προσώπων που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας είτε με τη χορήγηση κουπονιού σίτισης είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο και τρόπο, μέσω των υφιστάμενων δομών ή νέων μέσω των αναπτυξιακών συμπράξεων. Βασικό στοιχείο της παρέμβασης είναι η καταγραφή των αναγκών και ατόμων με ανάγκες σίτισης καθώς και η καταγραφή των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών και ωφελούμενων από δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας των ΜΚΟ και εθελοντικών οργανώσεων. Για τη διασφάλιση της σίτισης θα αξιοποιηθούν οι κοινοτικοί, εθνικοί αλλά και ιδιωτικοί πόροι.

Previous Την Πέμπτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα θέρμανσης
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας