Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
kefalogianni olga F1836205753

Ολγα Κεφαλογιάννη: Στήριξη των startup στον τουρισμό

Τη σύνδεση της καινοτομίας και των startup με το εγχώριο τουριστικό προϊόν και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα, φιλοδοξούν οι πολιτικές για τη στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στον τουρισμό, που παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κυρίαΟλγα Κεφαλογιάννη

«Η πρωτοβουλία μας έχει ως στόχο αυτοί οι επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν το μεγάλο ατού της Ελλάδας που λέγεται τουρισμός. Η εποχή του κράτους-επιχειρηματία έχει παρέλθει», τόνισε, μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση του υπουργείου, με θέμα «Καινοτομία και Τουρισμός. Πολιτικές στήριξης για Startups και Clusters για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος», στην οποία συμμετείχαν νεοφυείς επιχειρήσεις και startuppers. 

Βασικοί αποδέκτες αυτών των προσπαθειών του υπουργείου Τουρισμού, είναι οι νέοι επιχειρηματίες, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, οι καινοτόμοι της τεχνολογίας, οι επενδυτικοί φορείς του ιδιωτικού τομέα, οι δημόσιοι φορείς του τουρισμού, όλες οι παραγωγικές δομές του τουρισμού.

Η ίδια επισήμανε ότι «σήμερα το μεγάλο μας στοίχημα είναι οι δυνάμεις της Καινοτομίας και του Τουρισμού να ενωθούν στην πράξη, με στόχο να ενδυναμώσουν και να εκσυγχρονίσουν το ποιοτικό τουριστικό προϊόν. Θέλουμε να διασυνδέσουμε το ρεύμα των τουριστικών startups με το κεντρικό δίκτυο των  τουριστικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας ουσιαστικά μια ανεξάρτητη και ανεξάντλητη πηγή ενέργειας για την ελληνική οικονομία. Παράλληλα δημιουργούμε μια διαδικτυακή πλατφόρμα (Greece4Start) με στόχο τη συντήρηση μιας βάσης δεδομένων που θα μπορεί  να υποστηρίξει τους νέους επιχειρηματίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις με χρήσιμες πληροφορίες σε διάφορα επίπεδα: κανονιστικό/νομοθετικό, οικονομικό, τεχνικό, διαχείρισης (management)».

Επικαλούμενη στοιχεία πρόσφατων σχετικών ερευνών, ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά ελληνικά startups τα οποία δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. Ωστόσο, στη σχετική κατάταξη ο συγκεκριμένος κλάδος έρχεται τέταρτος, πίσω από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τα media και τον κλάδο των τροφίμων, κάτι που δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Και καταλήγοντας κάλεσε τους νέους ανθρώπους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να επενδύσουν στις καινοτόμες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα στηρίξει αυτές τις προσπάθειες.   

tovima.gr

Previous Αιτήσεις αναστολής πληρωμής ΕΝΦΙΑ νομικών προσώπων ως 27 Φλεβάρη
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας