Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
oland F 1049456469

Ολάντ: Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη

Την επιθυμία της Γαλλίας να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης, επανέλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της Συνόδου Κορυφής.  

Όπως εξήγησε, το διακύβευμα πλέον είναι η θέση της Ελλάδας σε Ε.Ε. και Ευρωζώνη. «Η Γαλλία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά η απάντηση πρέπει να δοθεί από την Ελλάδα, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα» συμπλήρωσε ο κ. Ολάντ.

Σήμερα, εξήγησε, δεν καταλήξαμε σε συμφωνία, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι η επίτευξη ενός συμβιβασμού είναι ακόμη εφικτή.

«Πρέπει να κάνουμε πολύ γρήγορα, γιατί ο χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος» συμπλήρωσε, καθιστώντας σαφές ότι η πρόταση της Ελλάδας πρέπει να γίνει μέχρι αύριο το πρωί.

«Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, ταχύτητα. Αυτές είναι οι τρεις αρχές στις οποίες πρέπει να βασιστούμε. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» επανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος.

Εν συνεχεία, ο κ. Ολάντ υπερθεμάτισε ότι απόψε τέθηκε το χρονοδιάγραμμα. «Εναπόκειται και στην ελληνική πλευρά η εξεύρεση λύσης» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαμήνυσε ότι η ΕΚΤ έχει ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, προσθέτοντας ότι η διαχείριση της κρίσης πρέπει να γίνει μέσω των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Χωρίς συμφωνία, οι παρενέργειες θα είναι πολύ σοβαρές. Πρέπει να σκεφτούμε και αυτή την εναλλακτική, η οποία για εμάς, δεν ήταν ποτέ λύση» κατέληξε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

naftemporiki.gr

Previous Γιούνκερ: Δεν αποκλείω κανένα σενάριο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας