Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
varoufakis gianis F 691674940

Οι όροι Βαρουφάκη για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

Τις τέσσερις απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς για να αποδεχθεί την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, προσδιόρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με τον υπουργό το θέμα θα κλείσει μαζί με τη διαπραγμάτευση, ενώ για να προχωρήσει η συμφωνία θα πρέπει:

– η έγγραφη δέσμευση για επενδύσεις να είναι υψηλότερη. «Η δέσμευση για 23,5 εκατ. σε 5 χρόνια είναι πολύ χαμηλή», τόνισε.

– να υπάρχει μερίδιο για το κράτος

– να υπάρχουν δεσμεύσεις για την τοπική οικονομία

– να διαμορφωθεί νέο νομικό πλαίσιο.

«Το ΤΑΙΠΕΔ πρόσφερε ανασφαλή συμβόλαια. Αυτό θα αλλάξει», υπογράμμισε ο Γ. Βαρουφάκης και δεσμεύθηκε ότι «η σύμβαση θα γίνει θετικότερη και για το δημόσιο συμφέρον και για τον επενδυτή». Πρόσθεσε μάλιστα πως έχει πρόβλημα «ως οικονομολόγος που 14 αεροδρόμια πωλούνται στην ίδια εταιρεία». «Δεν ξέρω καμία άλλη χώρα που να συμβαίνει αυτό», τόνισε.

Ανέφερε ακόμη ότι ρώτησε ομολόγους του της Ε.Ε. αν θα παραχωρούσαν για 40 χρόνια χωρίς να υπάρχει μερίδιο που θα κρατά το κράτος, οι Δήμοι ή στην περίπτωση της Γερμανίας τα κρατίδια, με επενδύσεις που θα είναι στο ¼ του συνολικού τιμήματος και χωρίς έγγραφες δεσμεύσεις αναπτυξιακά πλάνα. «Η απάντηση ήταν όχι και ήταν από τέσσερις – πέντε υπουργούς», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο τι πρόκειται να συμβεί ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει την διαδικασία. Βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Καθώς κλείνει τις επόμενες ημέρες η διαπραγμάτευση, θα κλείσει και αυτό το θέμα».

newsroom naftemporiki.gr

Previous Επιχειρηματική Αποστολή στη 19th International Fire, Emergency & Rescue Exhibition και στη Safety & Health Exhibition 10-13 στην Κωσταντινούπολη
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας