Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
eforia xartia F1781416835

Οι νέοι συντελεστές υπολογισμού της προκαταβολής φόρου

Από το νέο έτος θα υποστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις -ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες καθώς και ατομικές- τις συνέπειες από την αύξηση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου.

Ο συντελεστής για τα κέρδη του 2015 θα διαμορφωθεί στο 75% από 55% που είναι σήμερα κάτι που σημαίνει ότι το εκκαθαριστικό του 2016 θα είναι «φουσκωμένο» ακόμη και αν δεν υπάρξει καμία μεταβολή στην κερδοφορία.

Η διάταξη που ψηφίστηκε το καλοκαίρι στη Βουλή κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μέσα από εγκύκλιο την οποία υπογράφει η γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου.

Με την εγκύκλιο κοινοποιούνται και άλλες φορολογικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα η κατάργηση της έκπτωσης του 2% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου. Η συγκεκριμένη διάταξη ίσχυσε για πρώτη -και τελευταία με τα μέχρι τώρα δεδομένα- φορά μόνο για τον φόρο του 2014 που καταβάλλεται αυτή την περίοδο.

Με την ίδια εγκύκλιο, κοινοποιείται και η αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες (σ.σ. όπως ανέφερε νωρίτερα το naftemporiki.gr τα καινούργια ειδοποιητήρια για τους αγρότες θα αναρτηθούν στο Taxis τη Δευτέρα).

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, καθίσταται σαφές ότι η αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100% αφορά τα κέρδη του 2014. Προκύπτει έτσι διαφορά φόρου η οποία θα καταβληθεί αναδρομικά.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι το ποσό θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, με ημερομηνία καταβολής  της πρώτης δόσης την τελευταία εργάσιμη του μήνα εκκαθάρισης.

naftemporiki.gr

Previous Περίληψη Διακήρυξης Επαναληπτικού Πρόχειρου Διαγωνισμού για την Προμήθεια Στολών για τη Δημοτική Αστυνομία
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας