Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ROUMANOS presvis exagogeis10 F 1938950058

Οι διμερείς εμπορικές σχέσεις και ο τουρισμός στο επίκεντρο της έκτακτης συνάντησης της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Άρτας – εξαγωγέων με τον Ρουμάνο πρέσβη στην Ελλάδα

 golomazos_roumanos_presvis1_F-1338024318.jpg

Έκτακτη συνάντηση του Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. Lucian FATU με τους εξαγωγείς – μεταποιητές & το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων Αγροτουρισμού Άρτας «ο Άραχθος»πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Άρτας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Γκολομάζου στον πρέσβη, ο οποίος βρισκόταν στην Άρτα προσκεκλημένος από τον Δήμο Αρταίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού μεταξύ του νομού Άρτας και της Ρουμανίας.

«Ως Επιμελητήριο Άρτας στοχεύουμε στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την προώθηση των αρίστης ποιότητας προϊόντων μας και μας ενδιαφέρει η περαιτέρω βελτίωση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρουμανία, αλλά και η προβολή της Άρτας ως τουριστικού προορισμού», επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννης Γκολομάζος, ζητώντας από τον Ρουμάνο πρέσβη να συμβάλλει στην σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και την προώθηση των Αρτινών προϊόντων στην ρουμάνικη αγορά.

Από την πλευρά του ο κ. Lucian Fatuαναφέρθηκε στη μακρόχρονη φιλία των δύο λαών και υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση διεύρυνσης των εμπορικών & οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι παραβρισκόμενοι επιχειρηματίες, οι οποίοι υποστήριξαν πως οι περισσότεροι διαθέτουν ήδη, τα προϊόντα τους στην Ρουμάνικη αγορά, αναφέρθηκαν σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν βοήθεια για την επίλυσή τους.

Όπως καταδείχθηκε από τη συζήτηση, υπάρχει υψηλό επίπεδο συνεργασίας των εξαγωγικών επιχειρήσεων και η ρουμάνικη αγορά ήδη έχει αγκαλιάσει τα Αρτινά προϊόντα».

Ιδιαίτερος διάλογος αναπτύχτηκε για τη διοργάνωση επιχειρηματικών στοχευμένων συναντήσεων τόσο στον τομέα του εμπορίου όσο και σε αυτόν του τουρισμού, έτσι ώστε να προκύπτει μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, πρόσφερε στον πρέσβη ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα και έναν τουριστικό οδηγό της Άρτας.

Previous Υπογράφηκε η χρηματοδότηση για το έργο «Αξιοποίηση του Παλαιού Ξενοδοχείου Ξενία στην Άρτα»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας