Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
gsevee tsipras F 202557942

«Οχι» από ΓΣΕΒΕΕ στον Αλ. Τσίπρα – Είναι ανέφικτη η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Το πρώτο «όχι» στην τυχόν επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ «εισέπραξε» χθες από τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

«Οι επιχειρήσεις μας δεν μπορούν να…σηκώσουν την προγραμματική εξαγγελία που έχετε κάνει», προειδοποίησε τον Αλ. Τσίπρα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έγινε ενόψει της ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εξήγησε ότι προέχει η θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η επαναφορά του δικαιώματος των εργοδοτικών οργανώσεων, της ΓΣΕΕ και των Ομοσπονδιών να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες θα είναι γενικά υποχρεωτικές.

Μέσω αυτής της διαδικασίας -και όχι μέσω νέων… νομοθετικών παρεμβάσεων- θα μπορούσαν οι κοινωνικοί εταίροι να καθορίσουν οι ίδιοι την εξέλιξη των κατώτατων ορίων των μισθών και των ημερομισθίων, κατέληξε ο Γ. Καββαθάς.

Η ΓΣΒΕΕ ζήτησε «πάγωμα» των οφειλών στον ΟΑΕΕ με πρόβλεψη «μεταφοράς» τους στο τέλος του εργασιακού βίου (ή εναλλακτικά με αναλογική μείωση των συντάξεων αν δεν αποπληρωθούν) και δυνατότητας ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κλάσης, περιορισμό του «ανοίγματος» των καταστημάτων τις Κυριακές, ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και φορολογική ελάφρυνση των μικρομεσαίων.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Previous ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για δεσμεύσεις λογαριασμών, θυρίδων και άλλων περιουσιακών στοιχείων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας