Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ypourgeio oikonomikon F21137

Νομοσχέδιο για τις δαπάνες μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων

Νομοσχέδιο με αλλαγές στις δαπάνες μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων εντός και εκτός Ελλάδος θα κατατεθεί στη Βουλή. Προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση 40 ευρώ ανεξάρτητα από τη θέση και το βαθμό των μετακινούμενων. Το ποσό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται μόνο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

Ο αριθμός των επιτρεπόμενων εκτός έδρας ημερών ορίζεται σε 60 ημέρες.

– Τα έξοδα διανυκτέρευσης κυμαίνονται από 60 έως 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση ανάλογα με την κατηγορία και προσαυξάνονται κατά 20% κατά την υψηλή περίοδο. Τέτοια έξοδα αναγνωρίζονται όταν η απόσταση από την έδρα του μετακινούμενου είναι μεγαλύτερη από 160 χιλιόμετρα εφόσον κινείται με ιδιόκτητο ή υπηρεσιακό αυτοκίνητο και μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα όταν κινείται με συγκοινωνιακό μέσο.

– Για τους επιμελητές και κλητήρες, για τους υπαλλήλους που ασκούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά τους χρέη επιμελητή, και για τους τεχνικούς υπαλλήλους κατηγορίας υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση περιφερειακών κτηρίων του φορέα τους, τα έξοδα κίνησης εκτός έδρας περιλαμβάνουν μόνο το αντίτιμο των μέσων μαζικής μεταφοράς. Για τους τεχνικούς υπαλλήλους και τους μηχανικούς για την επίβλεψη των δημοσίων έργων προσδιορίζονται από την εκάστοτε νομοθεσία.

– Για τους υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, του κλάδου επιμελητών δικαστηρίων, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με την επίδοση εγγραφών και στους υπαλλήλους των ΔΟΥ του υπουργείου Οικονομικών, κλάδου επιμελητών που ασχολούνται αποκλειστικά με την επίδοση φορολογικών εγγραφών και πράξεων διοικητικής εκτέλεσης προβλέπονται πάγια έξοδα κίνησης 50 ευρώ το μήνα.

Ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού ορίζεται σε 50 έως 100 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του μετακινούμενου και της χώρας προορισμού. 

– Τα έξοδα κίνησης και διαμονής που προκαλούνται λόγω των μετακινήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών για υπηρεσιακούς λόγους αναγνωρίζονται απολογιστικά σύμφωνα με τα προσκομιζόμενα παραστατικά. Η ημερήσια αποζημίωση για μετακινήσεις στο εσωτερικό καθορίζεται σε 40 ευρώ και στο εξωτερικό σε 100 ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Previous «Συναίνεση των θεσμών για τους όρους της συμφωνίας με την Ελλάδα»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας