Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ypourgeio ergasias koinonikis asfalisis F30078

Νέο πρόγραμμα για 6.000 ανέργους από το υπουργείο Εργασίας

Νέο πρόγραμμα με το οποίο θα επιδοτηθούν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για την πρόσληψη 6.000 ανέργων, ηλικίας από 25 έως 65 ετών, πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Με την Υπουργική Απόφαση, αυξάνεται από τις 5.000 στις 11.000 ο αριθμός των ωφελουμένων μετά το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε τον περασμένο μήνα, όταν οι προσφερόμενες 5.000 θέσεις του προγράμματος εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος είναι συνολικού προϋπολογισμού 59,4 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις.

Η επιχορήγηση που θα δίνεται στις επιχειρήσεις ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα για τον κάθε ωφελούμενο. Για τους ωφελούμενους, η επιδότηση θα ανέρχεται σε 450 ευρώ τον μήνα, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι έως 12 μήνες.

Οι ωφελούμενοι που θα επιλεγούν θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ, σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Ακόμη, θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα.

Τέλος, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος.

Previous Διοργάνωση από τον ΣΕΒΕ του Συνεδρίου EXPORT SUMMIT IΙI, με θέμα τους Μηχανισμούς Χρηματοδότησης των Εξαγωγικών επιχειρήσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας