Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
katastima louketo F2083015444

Νέο καθεστώς για τα «λουκέτα»

Νέο καθεστώς αναστολής των επαγγελματικών εγκαταστάσεων τίθεται σε εφαρμογή, στο πλαίσιο των δράσεων για περιορισμό της φοροδιαφυγής και ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, με τροπολογία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Βάσει της τροπολογίας, θα επιβάλλεται πλέον άμεσα ή αμελλητί από την αρμόδια ΔΟΥ μετά από έκδοση ειδικής εντολής ελέγχου από το Διοικητή της ΑΑΔΕ η αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου στην οποία διενεργήθηκε έλεγχος και όχι όλων των επαγγελματικών του εγκαταστάσεων, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, ως εξής:

  • άμεσα για 48 ώρες εφόσον από τον επιτόπιο μερικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση περισσότερων των δέκα παραστατικών πώλησης, ή εφόσον η αξία των αγαθών ή υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκε παραστατικό ή εκδόθηκε ανακριβώς υπερβαίνει τα 500 ευρώ.
  • αμελλητί για 96 ώρες εάν, εντός του ίδιου φορολογικού έτους που διαπιστώθηκε η ανωτέρω παράβαση, διαπιστωθεί εκ νέου μετά από επίσης μερικό επιτόπιο έλεγχο η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση τριών παραστατικών πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας αυτών, στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου.
  • αμελλητί για 10 ημέρες σε κάθε επόμενη διαπίστωση από τον ίδιο επιτόπιο μερικό έλεγχο των ανωτέρω παραβάσεων εντός δυο φορολογικών ετών από τη διαπίστωσή τους, σε οποιαδήποτε επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου.
Σε περίπτωση παρεμπόδισης του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή με απειλές κατά των οργάνων που διενεργούν  τον έλεγχο προβλέπεται, όπως ισχύει και σήμερα,  η αναστολή λειτουργίας της εγκατάστασης του υπόχρεου στην οποία αφορά ο έλεγχος, καθώς και σε όλες τις εγκαταστάσεις του.

Σε περίπτωση παραβίασης της αναστολής από τον υπόχρεο, επιβάλλεται με πράξη της ΑΑΔΕ κάθε φορά επιπλέον αναστολή της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου για 10 ημέρες.

naftemporiki.gr

Previous Το νέο στρατηγικό σχέδιο 2017-2020 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας