Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
eurogroup 2015a F 52596369

Νέο Eurogroup την Τετάρτη το βράδυ

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης συγκαλείται εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να συζητήσει για την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των 19 κρατών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα.

«Όλα τα μέρη είναι αποφασισμένα να βρεθεί μια λύση. Οι νέες ελληνικές προτάσεις είναι ένα βήμα εμπρός»  σημείωσε ο Τουσκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και πρόσθεσε ότι απομένει να γίνει πολλή δουλειά “μέσα στις επόμενες ώρες”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι θεσμοί (σ.σ. η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) «θα συνεργαστούν κατά τρόπο που θα επιτρέψει αυτό το Γιούρογκρουπ να καταλήξει σε αποτελέσματα το βράδυ της Τετάρτης, τα οποία μπορούν να παρουσιαστούν το πρωί της Πέμπτης» συνέχισε.

Η συνεδρίαση της Ευρωομάδας θα πραγματοποιηθεί την προηγουμένη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η οποία είναι αφιερωμένη κυρίως στο ζήτημα των μεταναστών στη Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε μια οριστική συμφωνία τις επόμενες ημέρες, διότι αυτό χρειαζόμαστε», ανέφερε και πρόσθεσε, κάνοντας μια ποδοσφαιρική μεταφορά, πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν μπορούν να «παίξουν παράταση».

amna.gr

Previous Έντονος προβληματισμός στη Γ.Σ. της ΚΕΕΕ στην Καβάλα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας