Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
tsakalotos stathakis F1980945500

Νέες συζητήσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Με συμφωνία για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, ενώ το θέμα των «κόκκινων» δανείων θα συζητηθεί και σήμερα Παρασκευή σε νέες συναντήσεις που θα γίνουν μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως εκτιμούν κύκλοι του οικονομικού επιτελείου στις σημερινές συζητήσεις θα επέλθει η τελική συμφωνία που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη σύσταση του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του ταμείου θα συμμετέχουν τρεις εκπρόσωποι της ελλληνικής κυβέρνησης και δύο των δανειστών. Νωρίτερα είχε επέλθει συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, οι συζητήσεις θα συνεχισθούν και σήμερα. Γι’ αυτό και οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν αύριο απο την Αθήνα αντί για σήμερα το απόγευμα, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφεραν μετά το τέλος της συνάντησης οτι η φόρμουλα της συμφωνίας για τα «κόκκινα» δάνεια έχει βρεθεί και θα αφορά στην παρούσα φάση τα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια. Για τα στεγαστικά δάνεια θα υπάρξει νέα ρύθμιση το νέο έτος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Στόχος είναι, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να έχει ψηφισθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ

Previous Με πλαστικό χρήμα όλες οι δαπάνες της δήλωσης, λέει ο Τρ. Αλεξιάδης
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας