Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
frontistiria F 1404490231

Νέα παράταση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Την ώρα που οι περισσότεροι εκ των πολιτικών αρχηγών υπόσχονταν μέσω του debate την εξεύρεση «ισοδύναμου μέτρου», ώστε να αντικατασταθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υπέγραφε νέα απόφαση με στόχο να διευκολύνει τις επιχειρήσεις του κλάδου μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα.

Με απόφαση που υπέγραψε η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, οι επιχειρήσεις του κλάδου αποκτούν περισσότερο χρόνο για να αποδώσουν στην εφορία τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε όλες τις συναλλαγές που γίνονται μετά τις 20 Ιουλίου. Πρακτικά, οι δηλώσεις ΦΠΑ που θα ενσωματώνουν τον φόρο, θα μπορούν να υποβληθούν – χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ και όχι ηλεκτρονικά – μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Τρεις είναι οι βασικές αλλαγές:

  1. Τα συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία για την επίρριψη του ΦΠΑ μπορούν να εκδοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2015. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται για αρχικά στοιχεία με ημερομηνία έκδοσης από 20 Ιουλίου 2015 έως 16 Οκτωβρίου 2015.
  2. Τα συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία καταχωρούνται στη δήλωση ΦΠΑ της φορολογικής περιόδου εντός της οποίας ο φόρος νόμιμα οφείλεται.
  3. Οι εν λόγω δηλώσεις ΦΠΑ, ανεξάρτητα αν είναι αρχικές ή τροποποιητικές υποβάλλονται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015 σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. χωρίς την επιβολή τόκου, προστίμων και λοιπών κυρώσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΓΔΕ παραθέτει και ένα παράδειγμα:

Επιχείρηση, που  τηρεί πλήρη λογιστικά πρότυπα, εκδίδει φορολογικό στοιχείο για εκπαιδευτικές υπηρεσίες στις 23 Ιουλίου 2015 χωρίς ΦΠΑ. Το συμπληρωματικό φορολογικό στοιχείο εκδίδεται στις 20 Οκτωβρίου (δηλαδή πέραν της προθεσμίας της 30/9, που ορίζει ο ν. 4336/2015). Στην περίπτωση αυτή, το συμπληρωματικό αυτό στοιχείο καταχωρείται στη δήλωση ΦΠΑ του Ιουλίου, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί εντύπως στη Δ.Ο.Υ. το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

 

Previous Απολογιστική ημερίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης “ΑΡ.Τ.Τ.Α.Α.” Παρακευή 11 Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας