Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Νέα Διεθνής έκθεση Τουρισμού GREEK TOURISM EXPO 2014 5-7 Δεκεμβρίου 2014

Στις 5-7 Δεκεμβρίου 2014  στο Metropolitan Expo, Αερ. Ελ. Βενιζέλος,  στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM EXPO 2014. Τη διοργάνωση έχουν οι εταιρείες Leaderexpo-Leadertech.

Ξεφεύγοντας από το γνωστό «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα..» και ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις σε έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον,  η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM EXPO 2014 θα προβάλλει  όλα τα είδη των σύγχρονων μορφών τουρισμού που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα και που ενδιαφέρουν τον εγχώριο αλλά κυρίως τον εισερχόμενο τουρισμό.

Ο στόχος της Διεθνούς Έκθεσης  Greek Tourism Expo είναι η προβολή της μοναδικότητας των Ελληνικών προορισμών και η προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ειδικά για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο  εξωτερικό, οι διοργανωτές της  Έκθεσης , με στόχο την προσέλκυση διεθνών buyers , θα υλοποιήσουν το Πρόγραμμα MEET  THE GREEKS . Στόχος του Προγράμματος είναι να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον διεθνών δικτύων Buyers και Tour Operators του εξωτερικού καλύπτοντας τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής τους, ενώ οι προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις με τους εκθέτες θα δώσουν ιδιαίτερη ώθηση στην πραγματοποίηση σημαντικών εμπορικών συμφωνιών με τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Η Έκθεση θα παρουσιάσει όλα τα είδη τουρισμού, παραδοσιακού και σύγχρονου:

Θαλάσσιος τουρισμός και τουρισμός κρουαζιέρας, Γαστρονομικός τουρισμός, Θρησκευτικός τουρισμός, Αρχαιολογικός τουρισμός, Αθλητικός τουρισμός, Ιαματικός τουρισμός, Οικοτουρισμός, Συνεδριακός τουρισμός, Χειμερινός τουρισμός, City Break (Αστικός τουρισμός), Αγροτουρισμός, Ιατρικός τουρισμός, κ.α.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Ειδικά για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού στο  εξωτερικό,  οι διοργανωτές της  Έκθεσης , με στόχο την προσέλκυση διεθνών buyers,  τουριστικών γραφείων και άλλων επαγγελματιών, θα υλοποιήσουν  το Πρόγραμμα  «MEET  THE GREEKS – Γνωρίστε τους Έλληνες»  το  οποίο θα πλαισιωθεί, εκτός των άλλων προγραμμάτων, και από πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις προβολής διαφόρων   τοπικών τουριστικών περιοχών.  

Στόχος του Προγράμματος είναι να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον διεθνών δικτύων Buyers και Tour Operators του εξωτερικού. Σε πολλούς και σημαντικούς από τους επαγγελματίες επισκέπτες του εξωτερικού οι οργανωτές θα καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής τους. Επίσης, οι προγραμματισμένες και άρτια οργανωμένες επαγγελματικές συναντήσεις Β2Β των επισκεπτών με τους εκθέτες θα δώσουν ιδιαίτερη ώθηση στην πραγματοποίηση σημαντικών εμπορικών συμφωνιών με τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού.  

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ        

Η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM EXPO 2014 θα πλαισιωθεί από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με κορυφαίο το

•    Διεθνές Συνέδριο «Ο Ελληνικός Τουρισμός στη νέα εποχή». Την επιστημονική οργάνωση του Συνεδρίου ανέλαβε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)  και με την προσωπική συμβολή του Προέδρου του κ. Κ. Μίχαλου. Στο Διεθνές Συνέδριο θα συμμετέχουν κυρίως:

— Υπουργεία και Δημόσιοι Φορείς από την Ελλάδα

— Επιμελητήρια, Επαγγελματικοί φορείς και Επιχειρήσεις Τουρισμού  από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

— Η τοπική αυτοδιοίκηση θα συμμετέχει με Περιφέρειες και Δήμους.

— Φορείς του Τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι  θα μπορούν να διοργανώσουν επίσης και τις δικές τους επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις σε πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα που θα διατεθεί από τους οργανωτές δωρεάν.

•    1η Συνάντηση Επιμελητηρίων (  Ειδική θεματική ενότητα του Συνεδρίου). Στη συνάντηση θα προσκληθούν υψηλόβαθμα στελέχη Επιμελητηρίων (Βιομηχανικών, Εμπορικών και Επαγγελματικών) από την Ελλάδα και το εξωτερικό τα οποία θα αναδείξουν  τις προκλήσεις, θα αποτυπώσουν τα προβλήματα και θα προτείνουν λύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς.

•    1η Πανελλήνια Συνάντηση Περιφερειών για το Τουρισμό. Περιφερειάρχες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συμμετέχουν και θα προτείνουν λύσεις για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού.

•    Forum  με θέμα : Ελληνική Γαστρονομία.  Ένα νέο εργαλείο marketing για τον Ελληνικό τουρισμό. Η συμβολή της Ελληνικής κουζίνας στην ποιότητα του τουρισμού,  με  συμμετοχή επίσημων φορέων του Τουρισμού, ειδικών αλλά και παραγωγών ελληνικών τροφίμων. Το Forum θα αναδείξει τις δυνατότητες εξωστρέφειας των Ελληνικών Παραδοσιακών προϊόντων και της Ελληνικής τοπικής κουζίνας  μέσα από τον τουρισμό.     

Θα πλαισιωθεί επίσης από επιδείξεις μαγειρικής γνωστών chefs  μονάδων τις οποίες θα παρακολουθήσουν οι  επαγγελματίες και οι προσκεκλημένοι buyers του εξωτερικού, ενώ θα γίνει παρουσίαση  και της Μοναστηριακής κουζίνας.

•    Forum : Ελληνικά Λιμάνια & Κρουαζιερόπλοια. Με τη συμμετοχή των αρμόδιων επαγγελματικών φορέων και των επιχειρήσεων θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες και η δυναμική του τουρισμού κρουαζιέρας, η αναγκαιότητα αλλαγών σε υποδομές και υπηρεσίες για την εκμετάλλευση του home porting αλλά και οι τρόποι του οικονομικού και ποιοτικού εφοδιασμού των κρουαζιερόπλοιων.

Για περισσότερες πληροφορίες:  Leaderexpo-Leadertech, τηλ. 210-6141164, 210-6122164, e-mail info@leaderexpo.gr, web: www.greektourismexpo.gr

 

Σχετικά Αρχεία:

Previous ΠΕΔ Ηπείρου: Ημερίδα με θέμα:«Το Νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 – Οι προτεραιότητες για τους Δήμους» στην Άρτα 28 Μαρτίου
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας