Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
samaras antonis F1279622159

Να «ξορκίσει» τα λάθη με φοροαπαλλαγές επιχειρεί η κυβέρνηση

Κομβικής σημασίας είναι για την κυβέρνηση ο «οδικός χάρτης» των φοροαπαλλαγών που αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 69ης ΔΕΘ.

Κι αυτό διότι τόσο η καλοκαιρινή και φθινοπωρινή «φοροκαταιγίδα», όπως παραδέχεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, όσο και λάθη όπως στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ ή οι χθεσινές πληροφορίες για κατάργηση του ΟΑΕΔ, που έσπευσε άμεσα να διαψεύσει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον που βίωσαν και φυσικά μετέφεραν οι βουλευτές στο Μαξίμου, στη διάρκεια των θερινών διακοπών τους στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση, η χθεσινή γνωμοδότηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) μετά από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) πως σε περίπτωση που ο ΕΝΦΙΑ επιμερισθεί σε επτά δόσεις, η τελευταία των οποίων θα καταβληθεί τον Μάρτιο του 2015, τα έσοδά του θα προσμετρηθούν στον προϋπολογισμό του 2014, ανοίγει το δρόμο για αλλαγές που θα αποφορτίσουν το αρνητικό κλίμα.

Παράλληλα τα μηνύματα που έρχονται από το ΥΠΟΙΚγια τα φορολογικά έσοδα, τα οποία εμφανίζονται αυξημένα, ανάβουν πράσινο φως για τον «οδικό χάρτη» των φοροαπαλλαγών. Το πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα φορο-ελαφρύνσεων -προσχέδιο του έχει στα χέρια του ο Πρωθυπουργός- η εφαρμογή των οποίων θα ολοκληρωθεί σε βάθος εξαετίας, επιτρέπει στον κ. Σαμαρά να παρακάμψει και τις όποιες αντιρρήσεις της τρόικας.

Σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα αποδειχθεί καθοριστικό για τους σχεδιασμούς του Μαξίμου με στόχο τα πάντα να κριθούν τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές με αφορμή την αδυναμία εκλογής ΠτΔ αυτό θα γίνει με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για τα «κόκκινα» δάνεια και την ερχόμενη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, δίνοντας κι ένα σαφέστατο δείγμα γραφής για τις επιδιώξεις της Χαριλάου Τρικούπη.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Previous Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή στα απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δήθεν χορήγηση δανείων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας