Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Να δοθούν ακέραιοι οι πόροι για τα Ολοκληρωμένα Περιφερειακά Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε ο Α. Καχριμάνης στο συνέδριο του ΥΠΑΑΤ

Τη θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που αποτελεί και πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη δημιουργία,  στη νέα Προγραμματική Περίοδο 13 ολοκληρωμένων περιφερειακών προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ομού με τον Πρόεδρο της ΕΝ.ΠΕ.  Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό,  στην παρέμβαση που έκανε στο 2ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα.

 

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, τόνισε ότι δεν βρίσκει σύμφωνες τις Περιφέρειες η πρόθεση του Υπουργείου για τη διάθεση μόνο του 1/3 των πόρων του προγράμματος, καθώς το αίτημά τους είναι το  ΥΠΑΑΤ να διατηρήσει τον κεντρικό σχεδιασμό και τον επιτελικό ρόλο και το πρόγραμμα  να περιέλθει, με ελάχιστες εξαιρέσεις,   στις Περιφέρειες.  

 

«Πρόκειται για πρόταση ουσίας, αν θέλουμε, με στοχευμένες δράσεις,  να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και να προωθήσουμε στην πράξη την αποκέντρωση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

 

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τους Γενικούς Γραμματείς κ.κ. Δ. Μελά και Μ. Κορασίδη, με τους  οποίους συζήτησε τρέχοντα ζητήματα και ειδικά με τον τελευταίο το ζήτημα των βοσκοτόπων. 

Previous «Κλείδωσε» το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας