Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
moskovisi pierre F 652840246

Μοσκοβισί: Στο δεύτερο 15ημερο του Αυγούστου η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων

Το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου θέτει ως στόχο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών για το νέο πρόγραμμα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά το πέρας του κολλεγίου των Επιτρόπων ο κ. Μοσκοβισί μετέφερε την ικανοποιήση της Επιτροπής για το γεγονός ότι τις τελευταίες 10 μέρες όλες οι πλευρές έχουν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει μετά τη συμφωνία της Ευρωσυνόδου της 12ης Ιουλίου.

Επίσης, είπε πως η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή σε όλα τα επίπεδα με τις ελληνικές αρχές.

Ερωτηθείς σχετικά με τα νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν σήμερα στη Βουλή, στα οποία δεν περιλαμβάνονται συνταξιοδοτικό και φορολογία αγροτών, ξεκαθάρισε πως η Κομισιόν βεβαιώνει την αυστηρή τήρηση από την ελληνική πλευρά όλων όσων συμφωνήθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης και δε ζητά τίποτα παραπάνω. 

«Πρέπει να μείνουμε σε αυτήν τη “βήμα-βήμα” προσέγγιση και να μην υπερβάλλουμε», ανέφερε ο επίτροπος και συμπλήρωσε πως «μετά από μήνες αδιεξόδων υπάρχει σημαντική πρόοδος». 

Ακόμη, σημείωσε πως οι μέχρι στιγμής κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης συμβάλλουν σημαντικά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους εταίρους της.

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί έκανε αναφορά στην επείγουσα χρηματοδότηση που έλαβε η Ελλάδα από τον EFSM, σημειώνοντας ότι η πρόταση της Επιτροπής εισακούστηκε τελικά παρά τις αντιρρήσεις κάποιων κρατών μελών, καθώς ήταν η πιο αποτελεσματική. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Τρ. Αλεξιάδης: Σαρωτικοί έλεγχοι “από πάνω προς τα κάτω”
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας